Travel Belgium

De voordelen van een reisverzekering op een rij

Frans

Na maanden hard werken kijken we allemaal wel uit naar een verdiende vakantie en daar willen we ook wel wat in investeren. Een vakantie kan echter ook wel eens in het water vallen, soms letterlijk door slecht weer of erger nog: door een ongeval. Om deze pech niet nog erger te laten worden door een financiële kater kan je een reisverzekering aangaan.

We gaan echter vaker op vakantie dan we denken; een citytrip naar Londen, een zakenreis of een weekendje Frankrijk kunnen ook verzekerd worden. Welke reisverzekering je best kan kiezen hebben we reeds in een vorige artikel toegelicht, maar wat zijn nu in het algemeen de belangrijkste voordelen van een reisverzekering?

1. Vermijd een gepeperde ziekenhuisrekening en speel op veilig!

Een reisverzekering neem je zodat je zonder zorgen een reis kan boeken of kan vertrekken op vakantie. Met een reisverzekering weet je dat áls er zich problemen voordoen, je niet nog eens een gepeperde rekening achteraf  in de bus krijgt op de koop toe…

Maar we moeten je niet vertellen dat er ook op reis zelf vanalles kan gebeuren. Iedereen kan ziek worden terwijl men in het buitenland op vakantie is, toch? Zonder reisverzekering zal je vaak zelf voor de medische kosten moeten opdraaien bij een doktersbezoek of een operatie. Indien je een reisverzekering hebt, zal je de medische kosten niet zelf moeten dragen!

Een reisverzekering doet nog veel meer… Het noodlot slaat toe en je breekt bij overmaat van ramp een been waardoor je in België geopereerd zult moeten worden. Medische repatriëring is de volgende stap, maar het kostenplaatje hiervan kan al snel tot enkele duizenden euro’s oplopen… In het geval van een reisverzekering zal jouw verzekeraar meestal ook de repatriëringskosten op zich nemen. En meer zelfs, bij een goede en volledige reisverzekering zal je bij een vervroegde terugkeer ook nog een deel van de reis terugbetaald krijgen!

2. Annuleer je reis zonder zorgen

Maar het kwaad moet zelfs niet op reis zelf geschieden… Heb je bijvoorbeeld een ongeval of ziekte waardoor je onverhoopt niet kan vertrekken? Dan biedt de annuleringsverzekering de oplossing. Je volledige reiskosten of een deel ervan, afhankelijk van de gekozen annuleringsverzekering, worden dan terugbetaald.

3. Een oplossing bij gestolen of niet-aangekomen bagage

Maar er zijn nog andere kapers op de kust die uw vakantie kunnen verzuren. Als je met het vliegtuig vertrekt, is het verlies van bagage een doorn in het oog, maar niet ondenkbaar. Met een bagageverzekering kan je vergoed worden voor de geleden schade of de eerst noodzakelijke aankopen.

5. Autopech? Zet je reis gewoon verder

Krijg je te kampen met autopech? Een goede reisverzekering biedt een vervangwagen, zonder twijfel een must voor autovakanties! Zo sta binnen de kortste keren alsnog op je bestemming!

Reisverzekeringen komen er in alle versies en vormen… Controleer dus altijd eerst je polis om te weten waarvoor je verzekerd bent en tot welk bedrag, zodat je zonder zorgen kan genieten van die welverdiende vakantie. Dus: eerst informeren, dan vertrekken en genieten maar!

Meer informatie? Kijk gerust eens tussen onze Veelgestelde Vragen voor alle info over het onderschrijven van een reisverzekering, jouw reisverzekeringpolis, medische bijstand en schadegevallen! Je kan ons natuurlijk ook steeds contacteren per mail, we staan steeds paraat!