citytrip vacances d’été

Deze 5 citytrips zijn deze zomervakantie meer dan de moeite waard

Frans

Wie aan de zomervakantie denkt, denkt vaak aan een strandvakantie met een cocktail in de hand. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn, want ook tijdens de zomermaanden valt er heel wat te beleven in de stad. Wij lijsten de 5 steden op waar je deze zomervakantie een citytrip uit de duizend kan beleven.

 

1.      Een goed glas wijn in Porto

Geniet je graag van een lekker glas wijn in een historisch kader? Dan is Porto iets voor jou. Deze Portugese parel aan de kust is het walhalla voor iedereen die authenticiteit en cultuur weet te waarderen. Smalle straatjes, mooie monumenten en een overvloed aan cultuur maakt van Porto een aangename plek om te vertoeven.

 

2.      Zonnekloppen in Valencia

Met haar uitstekend klimaat is Valencia the place to be voor mensen die graag met een bruin kleurtje thuiskomen van vakantie. Deze stad aan de Spaanse Oostkust biedt de perfect balans tussen oud en nieuw. Daarnaast kan je er lekkere paella eten in één van de vele restaurants. Buen apetito!

 

3.      Deens design in Kopenhagen

Trek in de zomervakantie naar het Noorden om even te ontsnappen aan de soms veel te warme temperaturen en laat je verleiden door Deens design in Kopenhagen. Deze kleurrijke stad leert je wat gezelligheid is. “Hygge” is een Deens begrip dat je in Kopenhagen aan den lijve kunt ondervinden: een lekkere tas koffie met gebak smaakt zelfs in de zomer!

 

4.      Kijk je ogen uit in New York

Zoek het wat verder van huis en ga eens naar New York City. Deze stad behoeft weinig introductie: boek je vliegtuigticket en kijk je ogen uit. In deze stad val je van de ene verbazing in de andere. De zomervakantie was nog nooit zo boeiend.

 

5.      Betaalbaarheid in Riga

Een krap budget? Geen probleem. In Riga (Letland) kan je de clash tussen het Sovjet-verleden en het heden voor een prikje gaan beleven. De stad is nog relatief onbekend bij toeristen, dus ga deze zomervakantie zeker eens op verkenning.