tendance voyage 2019

Dit zijn dé reistrends voor 2019

fr

Kijk je al reikhalzend uit naar alle tripjes die je in het nieuwe jaar gaat maken, maar weet je nog niet goed wat voor soort reis je zal boeken? Of wil je eens iets anders? Misschien brengen de reistrends voor 2019 je wel op fantastische ideeën!

De eerste reistrend voor 2019? Graag traag

Het dagelijks leven is een echte ratrace en op vakantie wil je niets liever dan daaraan ontsnappen. Daarom is ‘slow travel’ een van dé trends voor 2019. Daarbij draait alles om reizen ‘in het moment’. Waar je naartoe trekt of uitkomt, maakt niets uit. Als je maar gewoon geniet van het reizen op zich. Heb je zin om verder te trekken? Dat kan! Heb je zin om ergens wat langer te blijven? Ook dat kan! Er is namelijk geen schema of reisplanning waar je je aan moet houden. Echt helemaal tot rust komen? Dat doe je door je ‘trage vakantie’ te combineren met een digitale detox. Geen zonnige updates van je vakantie op sociale media, maar gewoon genieten van het moment zónder gsm. Heerlijk!

Lief voor het milieu en elkaar

We hebben maar één planeet, dus we dragen er maar beter zorg voor. Duurzaamheid wordt met andere woorden steeds belangrijker, ook op reis. Daarom reizen we in 2019 een pak bewuster door bijvoorbeeld minder te vliegen en wat vaker de trein te nemen of de CO2-uitstoot van een vlucht te compenseren. Op de bestemming zelf wint respect voor de plaatselijke cultuur en natuur aan belang, terwijl massatoerisme zijn glorie verliest. Verder wordt respect voor elkaars eigenheid steeds belangrijker op reis. Zo zijn bestemmingen waar holebi’s geen rechten hebben allesbehalve in trek.

The future is now

De laatste trend is ietwat futuristischer, want ruimtetoerisme maakt zijn opwachting. Helaas is ruimtereizen tot nu toe nog niet mogelijk, maar volgens een onderzoek van Booking.com staan heel wat reizigers al te popelen tot het zover is. Ook het belang van technologische innovaties neemt toe in de reiswereld. Zo wordt ingezet op artificial intelligence (AI) en virtual reality (VR) om reizen persoonlijker en gemakkelijker te maken. Je sleutelkaart vijf keer door de lezer halen om je hoteldeur te openen? Verleden tijd, want met spraakherkenning gaat je deur gewoon open door ertegen te praten. Je bagage kwijtgeraakt bij het overstappen van de ene vlucht naar de andere? Verleden tijd, want met slimme trackingsystemen kun je je bagage gewoon volgen. Helemaal naar het reisbureau gaan of uren op internet zoeken naar dé reis? Verleden tijd, want slimme computers geven je reistips op basis van je interesses en eerdere reiservaringen.

Hopelijk bieden die slimme computers je dan meteen een goede reisverzekering aan, want dat mag je niet vergeten!