Een doorlopende reisverzekering: geknipt voor fervente reizigers

Ben je avontuurlijk aangelegd en pak je geregeld je koffers om de wereld te ontdekken? Of trek je er meermaals per jaar op uit om met je gezin te genieten van een heerlijke strandvakantie? Dan is het de moeite waard een jaarlijkse of doorlopende verzekering te nemen. Die is vaak goedkoper dan aparte verzekeringen (per vakantie) en je bent zeker dat je veilig op reis kan, waar dan ook, het hele jaar door.doorlopende reisverzekering

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Ga je geregeld op reis – alleen of met je gezin – dan ben je met een doorlopende verzekering het hele jaar beschermd. Het is dus niet nodig om voor iedere reis afzonderlijk een verzekering af te sluiten. Je betaalt een vast bedrag per jaar ongeacht hoe vaak of hoe ver je reist. De prijs van de verzekering kan berekend worden per persoon of per gezin, afhankelijk van wat het voordeligst uitkomt.

Wat wordt er gedekt met een jaarlijkse verzekering?

doorlopende reisverzekeringBij een doorlopende reisverzekering heb je de keuze uit verschillende formules, die tussentijds kunt aan passen. Onder de verzekering vallen meestal medische kosten, wereldwijd opsporings- en reddingkosten, onbeperkte repatriëring, medische bijstand, … Je kunt de dekking steeds uitbreiden of aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk je huis te laten verzekeren en bewaken tijdens je afwezigheid, een compensatie te krijgen bij annulatie van een concert of sportwedstrijd, een vergoeding te krijgen als je bagage te laat op je bestemming komt, etc… Onvoorziene omstandigheden kunnen altijd opduiken, op momenten dat je ze het minst verwacht.

Waarvoor komt een doorlopende verzekering niet in aanmerking?

De doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig – ook voor weekendjes weg of citytrips. Wel wordt vaak een maximum gesteld aan de duur van een reis. Als je langer dan vier weken weg bent, bestaan er speciale reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekering geldt ook niet als je voor je werk vaak op reis moet, als je studeert of een stage loopt in het buitenland.

Kortom:

  • een doorlopende reisverzekering is geldig voor een onbeperkt aantal reizen, wereldwijd
  • de verzekering is niet geldig voor werk, studie of stage in het buitenland
  • ze is voordeliger dan een kortlopende verzekering
  • is ook geldig voor citytrips en weekendjes weg
  • de formule kan steeds aanpast of uitgebreid worden