duurzaam reizen

Duurzaam reizen, van transport tot verblijf? Zo doe je dat

Frans

Ons reisgedrag heeft een grote impact op het milieu. We gaan als maatschappij steeds bewuster om met onze planeet, dus ligt de focus ook meer en meer op duurzaam reizen. Lees hier hoe jij je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt, zonder je vrijheid te verliezen.

Duurzaam reizen met de trein

Wil je je steentje bijdragen aan het klimaat, dan is de trein hét transportmiddel voor jou. Zeker voor afstanden onder de 1.000 kilometer is dat de beste optie, al kun je ook met een gerust hart de auto of de bus nemen. Een dichtbijvakantie kan evengoed de reis van je leven worden.

Reizen met het vliegtuig is een grote boosdoener voor het milieu, hoewel zo’n reis soms goedkoper is. Trek je naar een verre bestemming? Dan kun je de uitstoot van je vliegreis compenseren. Je betaalt dan een vergoeding voor projecten die bijvoorbeeld bomen planten. Kies bij voorkeur voor een vliegreis zonder tussenstop en een vliegmaatschappij die goed scoort qua duurzaamheid.

Denk lokaal: kies voor ecotoerisme

Duurzaam reizen staat niet alleen voor een kleine ecologische voetafdruk, het gaat ook om verantwoord omgaan met de natuur en de lokale bevolking steunen. Zoek naar duurzame accommodaties die bijvoorbeeld het energie- en waterverbruik beperken, sociaal geëngageerd zijn en lokale, biologische producten gebruiken. Neem je eigen drinkbus mee en vermijd zo een overvloed aan plastic flesjes.

Denk zelf ook lokaal tijdens je verblijf. Vermijd ketens, maar ga eten in kleine, gezellige restaurants en koop duurzame souvenirs bij locals.

Duurzame activiteiten

Kajakken, surfen, wandelen, fietsen, … Met deze milieuvriendelijke activiteiten maak je er een fantastische reis van. Laat die quad of waterscooter staan en verken de streek op een ecologische manier. Wist je trouwens dat een attractiepark erg slecht is voor het milieu?

Neem Allianz mee op reis

Je reis wordt nog aangenamer als je duidelijk respect voelt én toont voor de natuur en de planeet. Maar ook veiligheid blijft belangrijk. Met een Allianz-reisverzekering op maat hoef je je geen zorgen te maken.