Autoreis met kinderen

Een autovakantie met het hele gezin: hiermee moet je rekening houden

Om met het gezin te reizen, is een autovakantie vaak een vrij gemakkelijke en goedkope manier. Je kan de benzinekosten delen en hoeft niet voor elk gezinslid afzonderlijk een apart vliegticket te kopen. Bovendien kan je op je eigen tempo reizen en veel spullen meenemen, wat als je met kinderen reist zeker van pas komt. Vertrek je binnenkort ook op autovakantie met het gezin? Dan helpen deze aandachtspunten je om van de reis een nog groter succes te maken!

Met het gezin op autovakantie: zo doe je het!

Autovakantie met kinderen: tips tegen verveling

Voor kinderen van alle leeftijden is stilzitten in de auto erg moeilijk. Om verveling tegen te gaan, voorzie je voldoende entertainment: boekjes, kleurpotloden, gezelschapsspelletjes, muziek, films, … Stop regelmatig – bij voorkeur op een parking met een speeltuintje – en laat je kinderen even lekker rondrennen. Zo zijn ze rustiger tijdens het vervolg van de autoreis.

Vermijd autopech op reis

Op autovakantie met het gezin is autopech altijd een gevreesde spelbreker. Door je auto te laten onderhouden voor vertrek en rekening te houden met deze tips tegen autopech, beperk je echter het risico om stil te vallen langs de kant van de weg.

Autovakantie met tieners: zo pak je het aan

Ga je op autovakantie met tieners? Zij hebben minder problemen met het stilzitten in de wagen, maar zijn op de bestemming zelf dan weer moeilijker om mee om te gaan. Zorg voor voldoende sportieve en avontuurlijke activiteiten en geef oudere tieners de ruimte om dingen alleen te doen, zoals een avondje uitgaan of slapen in een aparte tent. Willen ze niet mee de kerk bezoeken? Laat ze dan ondertussen even shoppen. Maak wel duidelijke afspraken, jullie wil elkaar niet kwijtraken in het buitenland.

Veel bagage mee op autovakantie?

Wie kinderen of tieners meeneemt op vakantie, weet dat er ook een heleboel extra spullen mee zullen reizen. Kleine kinderen hebben bijvoorbeeld heel wat speelgoed nodig, zowel voor in huis als grote stukken strandspeelgoed. Tieners durven op hun beurt wel eens hun halve kleerkast meesleuren tijdens een weekje weg. Om al deze bagage vlot mee te nemen op autovakantie, is een dakkoffer aanschaffen geen overbodige luxe. Ga je kamperen? Dan is een mobilhome voor het hele gezin huren geen slecht idee.

Gezond op reis: dit moet je zeker voorzien

Autoreis met kinderen: dit neem je zeker mee

Dat er iemand ziek wordt op autovakantie met het gezin is niet ondenkbaar. Er zijn verschillende risico’s:

  • Om altijd voorbereid te zijn wanneer er iemand ziek wordt of zich bezeert, neem je best je reisapotheek mee.
  • Kinderen zijn vatbaar voor reisziekte, zeker wanneer ze achteraan in de wagen zitten. Deze tips tegen reisziekte komen zeker van pas op autovakantie.
  • Wist je dat een reisverzekering voor het hele gezin erg voordelig is? Sluit er zeker eentje af zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!
  • Neem je je baby mee op autovakantie? Dan zijn er ook heel wat aandachtspunten om het je kleintje zo comfortabel mogelijk te maken.

Ontdek hier nog meer tips voor een geslaagde autovakantie in de zomer van 2014!