Een skivakantie in België is zeker de moeite waard

Frans

Op skivakantie in België? Misschien loop je er niet meteen warm voor, maar toch is het zeker het overwegen waard. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is sneeuwval essentieel en kun je niet verwachten dat de Belgische pistes even megalomaan zijn als in pakweg Oostenrijk. Toch heeft een Belgisch skitripje  zo zijn charme!

Zorgeloze reis

De bereikbaarheid is het meest voor de hand liggende voordeel van een skivakantie in België. In tegenstelling tot andere skibestemmingen, hoef je geen uren in de auto of bus te zitten. Je vertrekt wanneer je wilt en een tweetal uurtjes later sta je al op je bestemming. Verder hoef je geen rekening te houden met specifieke autowetgevingen van andere landen of druk verkeer naar populaire skigebieden. Kortom: je kunt volledig zorgeloos op reis vertrekken.

Een skivakantie in België is budgetvriendelijk

Ook voor skifanaten met een klein budget is een skivakantie in België ideaal. Net omdat je niet lang onderweg bent, kun je kiezen voor een shortski van een weekend of misschien zelfs voor een skitripje van één dag. Op die manier lopen je verblijfskosten niet al te hoog op. Bovendien is de toegang tot het Belgische skigebied Thier des Rexhons in Spa volledig gratis.

Rustig en gezinsvriendelijk

Geen fan van drukke skigebieden met een luide après-ski? Ook dan is een skivakantie in België helemaal jouw ding. Rondom de skigebieden vind je in plaats van rumoerige cafés vooral gezellige restaurants waar je lekker kunt eten met het gezin. Ook de pistes zelf zijn erg gezinsvriendelijk, omdat er vooral groene en blauwe hellingen zijn. Ideaal voor beginners dus.