weekendje zee

Een weekendje zee met de kinderen: 4 leuke must do’s

Frans

Ga je een weekendje naar zee met de kids en wil je wel eens wat anders doen dan zandkastelen bouwen en in een gocart racen op de dijk? Deze vier tips geven inspiratie voor je tripje naar de Belgische kust.

Tip 1: bezoek het Zwin in Knokke-Heist

In Knokke-Heist vind je het prachtige natuurgebied het Zwin, dat ook wel de ‘internationale luchthaven voor vogels’ genoemd wordt. En er is voor ieder wat wils. Ga met de kinderen op avontuurlijke wandeling door de Zwinvlakte, geniet van het 360°-zicht vanuit de panoramatoren of reis mee met de trekvogels tijdens een kindvriendelijke, interactieve tentoonstelling. Je leert er hoe vogels vliegen, hoe ze zich voorbereiden op hun lange tocht én waarom ze jaarlijks met duizenden in het Zwin neerstrijken.

Tip 2: het Maritiem Themapark Seafront in Zeebrugge

In Zeebrugge, de hoofdstad van de vis, vind je Themapark Seafront. Je maakt er kennis met de maritieme wereld in al haar veelzijdigheid. Ontdek hoe het er op een visveiling aan toegaat, kom meer te weten over het rijke bodemleven en de indrukwekkende vissen in onze Noordzee of luister naar de verhalen van tien boeiende personages over hun unieke band met de zee. Seafront belooft voor zowel jou als je kroost een leerrijke beleving te worden.

Tip 3: het Sea Life Center in Blankenberge

Sea Life in Blankenberge dompelt je onder in de geheimzinnige onderwaterwereld en al haar bewoners. Vandaag herbergt het park 2.500 dieren in meer dan vijftig aquaria. Tijdens een vast parcours kom je meer te weten over de vissen die in de Belgische meren en rivieren leven, maar ook over de fauna en flora in het Amazonewoud. Daarnaast kunnen je kinderen kennismaken met een groepje gekke pinguïns, vinnige haaien en schattige otters.

Tip 4: Plopsaland in De Panne

Ga voor gegarandeerd succes en zet een dagje Plopsaland De Panne op het programma. Geef de kinderen de dag van hun leven in de wereld van Studio 100. Gil samen de longen uit jullie lijf in een van de vele spannende attracties, bewonder schattige diertjes in de Doorloopweide of de Dierenmolen en ontmoet de lievelingspersonages van je kinderen.

Een veilig weekendje zee

Tijdens je reisje naar de kust blijft veiligheid belangrijk. Raak je betrokken bij een ongeval of heb je onderweg autopech, dan kun je altijd rekenen op je Allianz-verzekering.