Een elektrische fiets in de sneeuw: kies tijdens de wintermaanden een warme en droge plek om je fiets te parkeren.

Zo gaat je elektrische fiets moeiteloos de winter door

Frans

Een fietstochtje in de winterzon kan heerlijk ontspannend zijn. Maar denkt jouw elektrische fiets daar ook zo over? Ontdek onze tips om je stalen ros tevreden te houden in winterse omstandigheden.

1.    Blijf je elektrische fiets gebruiken …

De accu van je elektrische fiets kan niet goed tegen de kou. Je geraakt dan bijvoorbeeld minder ver met een volle batterij. Toch doe je er goed aan om te blijven fietsen in de winter. Net zoals jij stramme spieren krijgt als je te weinig beweegt, heeft ook je elektrische fiets actie nodig: de accu blijft langer in topconditie als je ‘m regelmatig ontlaadt en weer oplaadt.

2.    … of laad de batterij maandelijks op

Zet je je elektrische fiets tijdens de wintermaanden toch liever op stal? Laad de batterij dan minstens één keer per maand op. Als de accu langere tijd in ‘slaapstand’ staat, kan het zijn dat je hem daarna niet meer aan de praat krijgt.

3.    Kies een warme en droge plek

Laat je fiets even binnen opwarmen voor je vertrekt, zodat de batterij op kamertemperatuur komt. Ook opladen doe je het best niet in koude omstandigheden. Parkeer je je elektrische fiets gewoonlijk buiten? Vermijd dat zo veel mogelijk in de winter. Als het niet anders kan, dan kun je de batterij bewaren in een thermische hoes.

4.    Ga voor winterbanden

Winterbanden bieden meer grip als het sneeuwt of hard regent. Da’s handig én veilig als je in het najaar of prille voorjaar vaak eropuit trekt met je elektrische fiets.

5.    Poets geregeld je elektrische fiets

Sneeuw, modder, ijs en vooral strooizout kunnen de lak aantasten en je versnellingen beschadigen. Maak je fiets daarom regelmatig schoon met warm water.

6.    Neem een fietsverzekering

Een ongeluk is snel gebeurd. Gelukkig neemt een fietsverzekering van Allianz een groot deel van je zorgen weg. Ontdek snel onze pakketten.