handbagage inpakken

Enkel met handbagage reizen? Zó moet je compact inpakken

Frans

Waar het vroeger meer dan normaal was om met ingecheckte bagage te reizen, is het tegenwoordig eerder gebruikelijk om enkel handbagage mee te nemen op vliegreis – zeker voor korte tripjes. Dat heeft zeker voordelen, omdat het goedkoper is en je geen tijd meer verliest met inchecken. Al gelden er wel strenge regels en is je handbagage efficiënt inpakken niet altijd eenvoudig. Deze tips helpen je alvast op weg.

1. Rollen maar!

Je kleren netjes opplooien? Slecht idee: niet alleen nemen ze zo heel wat meer plaats, bovendien verkreukelen ze zo veel sneller. Het is dan ook slimmer om je kleren op te rollen tot worstjes: heel wat ruimte bespaard én kreukvrije kleedjes en hemden!

2. Laat geen gaatje vrij

Als je maar weinig plek hebt, moet je élk vrij gaatje benutten. Daarom hou je kleinere kledingstukken, zoals sokken en ondergoed, het best even opzij tot je valies bijna volledig gepakt is. Vul met je onderbroeken de vrije plekjes aan de zijkanten van je valies en steek je sokken in je schoenen. Zo nu zijn alle gaatjes gevuld – al is het misschien wel fijn om nog één plekje vrij te houden voor een souvenir!

3. Denk na over je outfits

Oké, veel kledingkeuze hebben op vakantie is fijn, maar heb je écht alles nodig? Gooi niet zomaar wat kleren in je valies en denk op voorhand even na over hoe je dezelfde kledingstukken kunt combineren tot verschillende outfits. Als je toch graag wat meer keuze hebt, ga dan los in accessoires. Die nemen heel wat minder plaats in én kunnen een outfit toch net dat tikkeltje anders maken. Draag verder de kleren die het meeste plaats innemen op de dag van vertrek zelf. Zo hoef je die dikke trui en zware schoenen niet in je valies te proppen én heb je het lekker warm op het vliegtuig.

Zo, nu enkel nog een goede reisverzekering afsluiten en je bent helemaal klaar om zorgeloos op reis te vertrekken!