Een festival in het buitenland bijwonen: ontdek onze tips

Heb je de affiche voor Pinkpop al gecheckt? Of wat dacht je van de artiesten op Sziget, Glastonbury of Rock Im Park? Naar een festival in het buitenland gaan wordt steeds populairder. Logisch, want wat is er leuker dan een zomerse citytrip combineren met het ontdekken van nieuwe muziek?

Planning, planning, planning …

Eerst moet je uiteraard beslissen waar je naartoe wil. Je kunt het dichtbij gaan zoeken, in Nederland of Frankrijk, maar ook elders in Europa vinden er interessante festivals plaats. Of trek je stoute schoenen aan en plan meteen een trip naar ander continent.

Natuurlijk zou het jammer zijn om enkel het festivalterrein te verkennen. Voorzie dus zeker enkele extra dagen om de steden in de omgeving te bezoeken. Een goede planning is daarbij cruciaal. Regel dus tijdig je transport en je overnachtingen, en wacht ook niet te lang om je festivaltickets te kopen.

Bagage voor een festival in het buitenland

festival in het buitenlandOnmisbaar op een festival zijn je smartphone, bankkaart en wat extra cash, oordopjes, zonnebril, zonnecrème, regenjas en comfortabele schoenen. Vergeet ook het uurschema niet uit te printen en aan te duiden welke artiesten je zéker aan het werk wil zien. Kampeer je op het festivalterrein? Kies dan met zorg een geschikte tent en een slaapzak.

Have fun!

Als je naar een festival in het buitenland gaat, is het altijd leuk om je als Belg kenbaar te maken. Neem dus gerust een vlag mee of draag kleren of make-up in de Belgische driekleur.

Maar geniet ook zeker van de buitenlandse festivalsfeer. Het festivaleten en de drankjes zijn er namelijk nét iets anders dan op festivals in België. Wie weet ontdek je dus niet alleen je nieuwe lievelingsband, maar ook je nieuwe lievelingseten!

Recupereer

Festivals zijn leuk, maar ook erg vermoeiend. Na meerdere dagen op het festivalterrein en enkele nachten met weinig uurtjes slaap, is het geen overbodige luxe om een rustdag in te lassen alvorens je de streek verder gaat verkennen. Minstens één overnachting in een goed bed is dus zeker aangewezen.