Zó geraak je het best op de festivals deze zomer

Het festivalseizoen staat voor de deur. Tijd om samen met vrienden te genieten van een heerlijke concertzomer! Naast de perfect outfit en de juiste tent, is ook de keuze van het vervoer naar de festivals van belang. Enkele tips.festivals

Zet je auto aan de kant voor het festival

Steeds vaker raden organistoren festivalgangers af met de auto te komen. Is het festival in een afgelegen dorp, dan slibben de toegangswegen al snel dicht. Met zomerse temperaturen boven de dertig graden, is het vaak bakken geblazen. Maar ook bij een typisch Belgische zomer – lees veel regen – is een auto op een festivalparking niet altijd aan te raden. De kans dat je vast komt te zitten is groot, aangezien de meeste parkings braakliggend akkerland zijn.

Ben je van plan een festival in het buitenland bij te wonen, dan biedt een auto iets meer vrijheid. Als je er nog een citytrip aan vastknoopt, heb je wellicht iets meer bagage nodig en dan is een auto met een ruime koffer ideaal. Zorg wel dat je auto zomerklaar is!

Met de trein zou je er al zijn

festivalsDe spoorwegen geven in de (festival)zomer zeer interessante aanbiedingen, zodat je op een voordelige manier tot op de festivalweide geraakt. Met je festivalticket heb je in de meeste gevallen recht op een gratis pendelbus. Check zeker of er eventueel een gratis e-treinbiljet mee in je ticketformule is opgenomen. (Als je naar Rock Werchter gaat is dat bijvoorbeeld het geval.)

En natuurlijk…

De makkelijkste manier is nog altijd met de fiets. De luxe om dicht bij de festivalweide te wonen is niet iedereen gegund, maar er zijn tal van initiatieven (gratis drankbonnen, ijsjes, …) die het gebruik van de fiets promoten. Zorg ook hier dat je fiets in orde is en dat je een over een degelijk fietsslot beschikt. En nu genieten maar!