fietsvakantie

Fietsvakantie met kinderen? Zo hou je het veilig en plezant

Frans

Een fietsvakantie met jonge kinderen klinkt als een heuse uitdaging, maar eigenlijk is het bijzonder leuk. Toch als je het goed aanpakt … Ontdek onze tips voor een veilige, plezante én comfortabele fietsreis met kinderen.

1.    Begin met een korte fietsvakantie

Is het jullie eerste fietsvakantie? Begin met een tweedaagse dicht bij huis, om te testen of zo’n vakantie jullie bevalt. Als dat niet zo is, ben je snel terug thuis!

2.    Plan geen al te lange tochten

Met kinderen moet je het onverwachte verwachten, dus stop je planning niet te vol. Kies voor een heerlijk trage fietsvakantie, waarbij je elke dag 30 tot 40 kilometer aflegt. Zo heb je tijd om te genieten.

3.    Vervoer je kind zo comfortabel mogelijk

Een stoeltje, een fietskar, een aanhangfiets … Er zijn veel opties om je kind mee te nemen. Test vooraf wat je kroost het aangenaamst vindt om urenlang in te vertoeven én wat voor jou comfortabel is om te vervoeren.

4.    Beperk je bagage

Hou je bagage zo compact mogelijk. Materiaal om je fiets te herstellen, wat speelgoed, fietsverlichting en regenkledij zijn natuurlijk onmisbaar, maar beperk de rest van je bagage tot enkele fietstassen. Met een flesje (ecologisch) wasmiddel kun je wel even verder.

Wil je toch meer meenemen of wil je niet sleuren met fietstassen? Plan je vakantie dan met een reisorganisatie en kies voor bagagevervoer.

5.    Ga voor een comfortabele overnachting

Na een dag fietsen is een beetje luxe meer dan welkom. Glamping is bijvoorbeeld een comfortabel alternatief voor kamperen: je hebt er alles voorhanden, en hoeft dus niet zelf te sleuren met een tent en matrassen. Na een heerlijke nachtrust heb je weer energie voor de volgende rit!

6.    Kies de juiste verzekering voor je fietsvakantie

Met een fietsverzekering van Allianz kies je voor zekerheid tijdens je vakantie. Bereken je premie en sluit je verzekering snel en eenvoudig online af.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.