Travel Belgium

Fietsvakantie in eigen land of rond de wereld?

Hou je niet van een passieve zon-zee-strandvakantie? Zet je liever je fietsbenen aan het werk? Probeer dan een keertje een fietsvakantie. Het is een leuke en sportieve manier om de omgeving te verkennen. Laat je trouwens zeker niet beperken tot fietsroutes in België en Nederland. Tot ver daarbuiten zijn er heel wat langeafstandsroutes die je langs de mooiste regio’s voeren, ver weg van drukke verkeerspunten.

Al fietsend door Europa

Als je de verschillende regio’s van Europa wil verkennen per fiets, zijn de grensoverschrijdende Landelijke Fietsroutes of LF-routes het gedroomde vertrekpunt. Aan de hand van deze thematische routes je fietsvakantie uitstippelen, is een slimme zet. Het laat je toe op een avontuurlijke en sportieve manier de verrassendste plekjes in binnen- en buitenland te ontdekken. Van Frankrijk over Duitsland tot Zwitserland en zelfs Denemarken, er liggen heel wat interessante routes op je te wachten!

Een fietsvakantie in Groot-Brittanië en Noord-Ierland

Groot-Brittanië en Noord-Ierland tellen heel wat fantastische fietsroutes – in totaal ruim 15.000 kilometer! Je kunt per fiets zowat alle uithoeken van het eiland verkennen. De Coast to Coast-fietsroute, bijvoorbeeld, telt meer dan 200 kilometer fietspaden van de Ierse zee naar de Noordzee en is echt een topper. De Coasts and Castles-route begint dan weer in Newcastle, loopt langs de Hadrianische Muur en bereikt uiteindelijk het Schotse Edinburgh. Een aanrader!

Fietsvakanties in IJsland

Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Dan is een fietsvakantie in IJsland het overwegen waard. Het unieke landschap – dat gesierd wordt door lavavelden, gletsjers, watervallen en prachtige geisers – is de perfecte achtergrond voor een reis op twee wielen. Een week lang fietsen langs de beruchte Eyjafjallajökull, het kleurrijke Landmannalaugar-gebergte en talloze andere natuurfenomen … Als dat niet hét recept is voor een overgetelijke fietsvakantie, weten wij het ook niet meer!