Op fietsvakantie? Niet zonder een fietsverzekering

Hou je van een actieve reis? Dan is een fietsvakantie misschien wel iets voor jou. Niet alleen geniet je van weidse landschappen binnen of buiten Europa, door de constante beweging doe je ook je lijf en leden een groot plezier. Uiteraard is voor zo’n trip een goede fiets cruciaal. Wil je geen enkel risico lopen, denk er dan zeker aan om een fietsverzekering te nemen.fietsverzekering

Tal van mogelijke bestemmingen

Fietsen is gezond, dat staat buiten kijf. Logisch dus dat fietsvakanties steeds populairder worden. Landen zoals Nederland, Groot-Brittanië of Ierland tellen fantastische fietsroutes. Wil je het graag avontuurlijker, dan kun je met je stalen ros ook naar minder voor de hand liggende bestemmingen zoals IJsland of – welja – Vuurland trekken.

Vermijd elk risico

fietsverzekeringTijdens een fietsvakantie moet je natuurlijk elke dag op je fiets kunnen vertrouwen. Je mag er niet aan denken dat je (dure) tweewieler wordt gestolen of dat hij onherstelbare schade oploopt. Heb je geen fietsverzekering en moet je zelf voor de kosten opdraaien, dan wordt dat een bijzonder bittere pil om te slikken. Zeker als je een racefiets, mountainbike of elektrische fiets hebt, kunnen de kosten hoog oplopen.

Kies voor de juiste fietsverzekering

Sinds kort kun je bij Allianz Global Assistance terecht voor een fietsverzekering. Daarmee begin je zorgeloos aan je reis.

Je hebt de keuze uit twee types verzekeringen:

  • De basisfietsverzekering met dekking ‘Diefstal’
  • De uitgebreide fietsverzekering met dekking ‘Diefstal, schade en pechhulp’

Beide verzekeringen kun je afsluiten voor een gewone fiets of voor een elektrische fiets (e-bike). De prijs van de verzekering hangt af van het type fiets en van de verzekeringswaarde.

Met onze fietsverzekeringen ben je trouwens niet alleen tijdens de duur van je fietsvakantie verzekerd, maar het hele jaar door. Zo kun je altijd met een gerust gemoed de weg op. Ook als je pech hebt tijdens een tochtje in België, geldt de dekking.