fietsroutes

Ga op verkenning in België: 4 originele fietsroutes

Frans

Ken jij de fietswegen bij jou in de buurt als je broekzak en ben je op zoek naar een andere omgeving? We tonen je vijf originele fietsroutes in België die je nu moet ontdekken. Klaar om al trappend nieuwe oorden te verkennen? Volg even mee.

1.    ‘Sporen & Wielen’ in Brussel

Brussel evolueert van een autostad naar een fietsstad en dat merk je van dichtbij als je de fietsroute ‘Sporen & Wielen’ neemt, die je van het centrum naar het noordoosten van de hoofdstad leidt. Het is de ideale route voor wie houdt van fietsen én van Brussel. Je rijdt bijvoorbeeld door de Wetstraat, waar in 2020 meer ruimte werd gecreëerd voor fietsers, maar ontdekt ook hoe tram en auto de bruisende stad vormgeven.

2.    Fietsen door de bomen in Bosland

In het Limburgse Hechtel-Heksel raak je – letterlijk – in hogere sferen. Je fietst namelijk door de bomen in provinciaal domein Pijnven. Een route van 700 meter brengt je tot tussen de boomtoppen op tien meter hoogte. Van daaruit fiets je verder door Bosland, het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen.

3.    Fietsen door het water in Genk

Limburg biedt nog een fietsattractie. Aan domein Bokrijk in Genk rijd je ruim 200 meter lang dwars door het water. Of zo voelt het toch, want op dit fietspad komt het water op ooghoogte. We kunnen hier wel omschrijven hoe magisch dit is, maar eigenlijk moet je het gewoon zélf ervaren. Plan snel een uitstap naar Genk.

4.    RAVeL langs de Maas in Luik

Wil je Luik op een originele manier leren kennen? Dan is de RAVeL van de Maas zeker iets voor jou. RAVeL is een netwerk van meer dan 1.400 km trage wegen in Wallonië. In Luik fiets je langs het water naar en door het architecturaal patrimonium van de stad. Je ontdekt het industriële verleden van Luik, maar ziet ook recenter erfgoed, zoals het indrukwekkende station van Luik-Guillemins.

Onbezorgd nieuwe fietsroutes ontdekken

Kies voor zekerheid met een Allianz-fietsverzekering. Zo kun je deze originele fietsroutes onbezorgd ontdekken. Lees zeker ook onze tips om je fietstocht vlekkeloos te laten verlopen.