air conditionné voiture

Geen airco in je auto? Zo hou je het koel in de zomer!

Frans

Hmm, een lekker zwoele zomerdag met een warm zonnetje. Heerlijk toch? Tenzij je in een auto rijdt zonder airco. Dan kan het al snel flink puffen en zweten worden. Maar geen nood: met deze tips hou je het toch koel in je wagen tijdens de zomer.

Tocht het niet dan baat het niet

Als het warm is buiten, is het niet slim om je raam zomaar open te draaien. Op die manier laat je namelijk nog meer warme lucht in je wagen, waardoor die alleen maar meer zal opwarmen. Wat je wel kunt doen, is twee ramen diagonaal openzetten – bijvoorbeeld je linkervoorraam en je rechterachterraam – zodat er tocht ontstaat die wel lekker fris is!

Laat de zon in je hart, maar niet in je auto

De beste tip die we je kunnen geven is om de zon uit je auto te houden, zodat ook de warmte buiten blijft. Parkeer je bijvoorbeeld op een plekje in de schaduw, leg een zonnescherm met reflecterende folie op je voorruit – zo verbrand je je handen of billen ook niet aan je stoel of stuur, hang zonneschermen aan je achterruiten, …

Ice ice baby

Heb je geen airco, maar wel ventilatie? Dan is er een eenvoudig trucje om de verluchting toch het werk van een airco te laten doen: ijs! Steek een fles water in de diepvriezer of maak ijsblokjes en leg die vervolgens in je auto. De lucht die uit de ventilatie komt, zal heerlijk fris worden en je auto koelen!

Weet je wat nog minder fijn is dan in een warme auto zonder airco zitten? In panne staan met een warme auto zonder airco. Zorg dus dat je een goede pechhulpverzekering hebt!