geocaching kinderen

Geocaching voor kinderen: ontdek de 5 leukste routes

Frans

Geef toe: er is niets leuker dan op een mooie dag met de kids de natuur in te trekken. Zeker als je tijdens je wandeling op allerlei leuke puzzels en raadsels stuit. Ontdek samen met je kroost de leukste geocaches voor kinderen in Vlaanderen.

1.    Verdwaal in het Plopbos

Heeft je kind een voorliefde voor kabouter Plop en zijn vrienden? Dan zit je met deze geocache in de buurt van het West-Vlaamse Beernem zeker goed. Tijdens de wandeling gaan jullie samen op zoek naar zeven caches om zo uiteindelijk de locatie van de magische kabouterschat te vinden.

2.    Op pad met Don Quichot

Woon je in de buurt van Lommel en hebben je kroost en jij zin in een avontuur? Ga dan een namiddagje geocachen in het Kattenbos. Don Quichot verloor er zijn magische gouden kat die zeker niet in de handen van slechte bandieten mag vallen. Misschien kunnen jij en je zoon of dochter wel helpen? De wandeling is 7 kilometer lang en dus niet ideaal voor de allerkleinsten.

3.    Spoor de Beestenbende op

Ook in de bossen van Meerle, in het meest zuidelijke puntje van België, kun je terecht voor een leerrijk avontuur in de natuur. Tijdens een wandeling van 3,5 kilometer hebben jij en je kindje de belangrijke opdracht om een bende ontsnapte dieren op te sporen. Zo leert je kind al spelenderwijs verschillende nieuwe diersoorten kennen. En geen zorgen: ze zijn natuurlijk niet echt.

4.    Op zoek naar de Disneyprinsessen

De Sprookjeskasteel geocache in het Everslaarbos in Lokeren kan echt elk Disneyhart sneller doen slaan. Tijdens een parcours van 1,5 kilometer – dat je ook kunt fietsen – ga je op zoek naar zeven verloren Disneyprinsessen, vooraleer je het sprookjeskasteel kunt vinden. Magie gegarandeerd!

5.    Word een echte superheld

De Superhelden geocache is dé perfecte activiteit voor het verjaardagsfeest van je avontuurlijke spruit. Op tien verschillende punten verzamelen kinderen aan de hand van leuke puzzels op maat de nodige informatie en komen ze de coördinaten van de schat te weten.

Veilig onderweg naar elke geocache

Onderweg naar de verschillende geocachelocaties blijft veiligheid het allerbelangrijkste. Raak je betrokken bij een ongeval of heb je onderweg autopech, dan kun je altijd rekenen op je Allianz-verzekering.