Gezond eten op reis: superfood-adresjes in de hipste steden

Van citytrippen krijg je honger, en de lokale keuken ontdekken is altijd een van de leukere bijkomstigheden tijdens het reizen. Meer nog, voor sommigen is dat zelfs het doel op zich. Behoor jij tot de categorie van reisfanaten die hoge eisen stellen aan hun culinaire avonturen? Dan vind je deze superfood-adresjes ongetwijfeld interessant. Ontdek de beste plekken voor avonturiers die graag gezond, vegetarisch of zelfs veganistisch eten!

Gezond eten op reis

Stockholm: meer dan gravad lax

De Scandinavische keuken mag dan al bekend staan om zijn gravad lax oftewel rauwe zalm met een typisch mosterdsausje, en om zijn lunches met rijkelijk belegd smørrebrød, in de hippe steden van het noorden kun je evengoed andere keukens ontdekken. Zo serveert Hälsocafet in Stockholm ontbijtbowls die bestaan uit superfoods zoals acaìbessen, kokos en blauwe bosbessen. Uitmuntend krachtvoer om aan je dag in de Zweedse hoofdstad te beginnen.

Vegan liefde in Budapest

In de Hongaarse keuken speelt vlees een hoofdrol – denk maar aan de beroemde goulash, een winters vleesstoofpotje. Als veganist is het in Budapest dus niet evident om een geschikt restaurant te vinden. Zin in een snelle, maar gezonde én veganistische hap? Rep je dan naar Vegan Love voor een burger met tofusteak, linzen of shiitake. Of ga voor de ‘vegan chili dog’ – pas op, brandgevaar in de mond!

Gezond eten in Singapore

Gezond eten op reis

Een stad vol expats, dat levert vanzelf een smeltkroes van culinaire culturen op. In Singapore heb je keuze te over als je gezond en/of avontuurlijk wil eten. De laatste nieuwe trend aldaar? Dat zijn de exotisch samengestelde bowls vol vitaminebommetjes: knapperige groenten, wilde champignons, bruine rijst, sobanoedels, … Te eten zonder vlees en vis als je vegetariër bent, of mét vlees of vis als je benieuwd bent naar het traag geroosterde varkensvlees of de op steenkool gegrilde zalm die ze serveren bij Grain Traders, een van Singapores vele ‘foodie hotspots’.

Serotonineboost in Melbourne

Gezond eten op reisDe Australiërs zijn sowieso al een vrolijk volkje, maar toch vond de bedenker van dit project het nodig om de inwoners van Melbourne een handje te helpen bij hun dagelijkse aanmaak van serotonine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dat hormoon maakt je lichaam aan wanneer je sport, wat het euforische gevoel verklaart dat je na een rondje joggen weleens ervaart. Ook bepaalde voedingsmiddelen beïnvloeden de aanmaak van serotonine in het lichaam. Bij Serotonin Dealer kun je daarom terecht voor gezonde gerechten waarvan je gelukkig wordt. En je kunt er ook sporten: twee vliegen in een klap.