‘Glamping’: 5 bestemmingen om te kamperen in onwaarschijnlijke luxe

Kamperen en tegelijke baden in luxe? Het bestaat en het heet glamping, of voluit ‘glamorous camping’. Denk bij deze nieuwe trend aan meer dan comfortabele safaritenten, boomhutten, tipi’s en lodges. Iets voor jou? Droom dan alvast weg bij deze vijf topbestemmingen.

Overnachten in een joert

Altijd gedacht dat er ergens een veenomade in jou sluimert? Ga dan voor een glampingvakantie in een joert! Deze grote, ronde dubbelwandige tenten kennen hun oorsprong bij de Kirgiezen en de nomadische Mongolen. Een traditioneel houten wiel vormt de nok van de tent.

Vergis je niet: joerts kun je het hele jaar door gebruiken. In de zomer houdt de vilten isolatie de tent lekker koel en in de winter kun je een houtkacheltje aansteken om de joert heerlijk te verwarmen. Slapen doe je in een echt bed en ook binnen koken is geen enkel probleem.

glamping topbestemmingen

De boom in!

Als kleine jongen of meisje droomde je waarschijnlijk al over slapen in een boomhut. Vandaag kun je deze droom met je hele gezin verwezenlijken terwijl je toch geniet van de luxe van een hotelkamer. Glamping-boomhutten vind je in alle vormen en maten op heel wat vaak unieke plekken. Een terras met bubbelbad, een kingsize bed en een salon met televisie? Ook hoog in de bomen is dat mogelijk.

glampingGlamping in een sphair

Je ziet ze almaar vaker op campings: grote opblaasbare tenten in de vorm van een bol. Een transparant vlak geeft je het gevoel dat je meer buiten dan binnen slaapt. Spannend!

Om een sphair binnen te gaan moet je eerst door een sluis. Anders zou de hele constructie leeglopen wanneer je de rits opent. Binnen is voor alle comfort gezorgd: een heerlijk groot bed en een heuse woonkamer met sofa en sfeerverlichting.

Luxueus kamperen in de woestijn

Glamping doe je ver van de bewoonde wereld, dus wat voldoet beter aan die definitie dan een overnachting in de woestijn? Trek bijvoorbeeld naar het noordwesten van India of naar de Marokkaanse Sahara om er te slapen in een luxueus tentenkamp. Een nacht onder de sterren, compleet met zang en dans: dat wordt gegarandeerd een ervaring om nooit te vergeten.

Als een gipsy king

Erg goedkoop in vergelijking met andere glampingformules en toch uniek: overnachten in een authentieke Gipsy woonwagen. Dit soort woonwagens zijn in de regel uitgerust met alle comfort: een dubbel bed, een houtkachteltje en een aanpalende buitenkeuken met elektrisch fornuis, koelkast en een picknicktafel. Heb je ook al zin om muziek te maken rond het kampvuur of ’s ochtends de geuren van een aanpalend bos of nabijgelegen riviertje op te snuiven?