Goedkoop logeren: de do’s en don’ts van couchsurfing

Wil je de wereld ontdekken en verre reizen maken, maar laat je budget je soms wat in de steek? Dan is couchsurfing de ideale oplossing: je slaapt bij iemand op de bank en geniet zo dus van een goeie slaapplaats voor weinig geld. Wij geven je alvast enkele ‘tips and tricks’ mee, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten!

Couchsurfing: ingezoomd

Couchsurfing is vandaag een waar fenomeen. Iedereen doet het. Maar wat is het nu juist? Couchsurfing bestaat al jaren en is een online sociaal netwerk waarbij de gastvrijheid van mensen naar boven komt. Het is een heel eenvoudig en gratis systeem dat in twee richtingen werkt. Jij maakt een account aan en je vraagt aan andere leden over de hele wereld of je enkele nachten bij hen mag komen slapen. Jij kunt natuurlijk ook een slaapplaats ter beschikking stellen aan mensen die in jouw buurt naar een slaapplek op zoek zijn. Het is een goeie manier om mensen uit verschillende culturen en werelddelen te leren kennen én om op een goedkope manier de wereld te ontdekken.

De do’s van couchsurfing

  • Stel zelf voor om te koken. Het is altijd fijn als je als gast iets kunt terugdoen voor de persoon die je een gratis logeerplaats aanbiedt. Met ‘scrambled eggs’ kun je alvast niets verkeerd doen!
  • Ga er niet vanuit dat je gastheer of -vrouw alles weet. Verzamel zelf zo veel mogelijk informatie van het toeristenbureau. Laat je gratis brochures na de reis liggen. Zo hebben de volgende gasten alvast alle nodige informatie op zak.
  • Beschik je niet over genoeg plaats, maar wil je toch graag mensen ontvangen? Biedt dan de couchsurfers een rondleiding aan.
  • Stel als gastheer of -vrouw voor om iets te doen. Maar dring natuurlijk niet aan. Het is fijn om samen iets te ondernemen, maar geef je gasten ook voldoende vrije tijd.couchsurfing

De don’ts van couchsurfing

  • Laat je spullen niet overal rondslingeren. Vergeet je sokken niet op te ruimen en laat alles netjes achter.
  • Verwacht niet te veel van je gastheer of -vrouw. Het feit dat je een gratis slaapplaats aangeboden krijgt, moet volstaan.
  • Laat je gasten niet in een vuil huis slapen. Ruim alles op vooraleer de gasten voor je deur staan.

Nu ben je helemaal klaar om er een boeiende reis van te maken of nieuwe mensen te ontdekken!