Goedkoop reizen door lokale markten te bezoeken en zelf te koken met streekproducten

Goedkoop reizen: 5 manieren om de prijs te drukken

Frans

Heb jij zin in vakantie, maar is je budget beperkt? Geen probleem, want ook goedkoop reizen levert je onvergetelijke herinneringen op. Wij geven je vijf tips om de prijs te drukken.

1.    Zo vroeg mogelijk boeken

Een lastminutevakantie staat gelijk aan een lage prijs, maar ook vroeg boeken levert je vaak een mooie korting op. Hét voordeel daarbij: je hebt nog genoeg tijd om prijzen te vergelijken. En omdat je meestal al een voorschot betaalt bij boeking, kun je de kosten van je reis spreiden.

2.    Goedkoop reizen in laagseizoen

In het hoogseizoen (schoolvakanties) is goedkoop reizen minder evident. Hotels, vakantiewoningen en andere verblijven zijn dan meer gewild. Op reis gaan in een rustige periode loont sowieso de moeite.

Vermijd daarom ook toeristische bestemmingen. Verlaat je de platgetreden paden, dan kom je vaak pareltjes tegen. In Europa zijn Macedonië, Albanië en Bulgarije echte aanraders voor een klein budget.

3.    Leven als een local

Laat je toeristengids thuis en leef als een local. Struinen op een marktje vol streekproducten en daarna zelf koken met de verse ingrediënten: heerlijk, toch? Vraag ook eens aan de bewoners wat zij het liefst doen op een vrije dag. Zo ontdek je de verborgen (en vaak gratis) bezienswaardigheden van de regio.

4.    In een hostel of camping verblijven

All-inclusivevakanties zijn aangenaam als je volledig wilt ontspannen, maar ook heel duur. Om goedkoop te reizen, kijk je het best uit naar een hostel of camping. Zo maak je trouwens sneller kennis met andere reizigers om tips mee uit te wisselen. Mag het wat avontuurlijker voor jou? Dan is couchsurfen een voordelig alternatief!

5.    Reis- en annulatieverzekering nemen

Met onze tijdelijke of jaarlijkse reisverzekering vertrek je met een gerust hart en tegen een betaalbare premie,. Maar wat als je je vakantie moet afzeggen? Met een annulatieverzekering kun je je geld recupereren. Dat is dus eigenlijk dé basis van goedkoop reizen.