Goedkope vliegtickets boeken? Op vrijdag natuurlijk!

We kunnen natuurlijk niets garanderen, maar doorgaans zijn dinsdag en vrijdag de beste dagen om vliegtickets te boeken. Ze zijn dan namelijk het goedkoopst. Toch is het tijdstip waarop je boekt niet de enige graadmeter voor een aantrekkelijke prijs. Tips om goedkope tickets te scoren? Wij verzamelden onze favorieten en zetten ze hieronder op een rijtje.

1.      Boek op een vrijdag (of op een dinsdag, of op …)

Op het internet circuleren allerlei theorietjes over wat de beste dag van de week is om goedkope vliegtickets te vinden. Een van die theorieën zegt dat vrijdag de dag is waarop veel zakenlui hun vliegtickets voor de daaropvolgende week boeken en dat de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen daarom laten stijgen op vrijdag. Op zondag zouden ze dan weer wat lager zijn.

Anderen beweren dan weer dat het begin van de week het ideale moment is om vliegtickets te boeken. Vaak gaan kortingen op maandag of dinsdag van start en lopen ze op vrijdag af.

Sluitend bewijs voor deze theorieën is meestal ver te zoeken, dus het blijft giswerk. Maar de proef op de som nemen kan nooit kwaad – wie weet levert je zoektocht op vrijdag je écht de goedkoopste vliegtickets op …

Goedkope vliegtickets

2.      Vertrek midden in de week

In het weekend vertrekken, levert doorgaans duurdere tickets op. Wie goedkope vluchten zoekt, begint het best met een doordeweekse vertrekdag te kiezen. Zoek voor de zekerheid even uit welke dag het goedkoopst is, bijvoorbeeld via Skyscanner.

3.      Neem de langste weg

Iedereen die ooit een intercontinentale vlucht heeft geboekt, weet het: hoe langer het traject (in uren) en hoe meer tussenstops, hoe goedkoper de vlucht. Enkele wachturen doorbrengen in de transitzone op de luchthaven levert je een besparing van tientallen euro’s op. Zorg wel dat je voldoende leesvoer mee hebt in je handbagage …

Goedkope vliegtickets

4.      Goedkope vliegtickets? Shoppen is de boodschap

Om de goedkoopste tickets te scoren, heb je vooral geduld nodig. Ga niet voor de eerste de beste deal die je online te zien krijgt, maar shop rustig rond en vergelijk verschillende boekingsites. Net zolang tot je de goedkoopste deal gevonden hebt.