Goedkope vliegtickets boeken: wanneer sla je je slag?

Een tikkeltje geluk heb je altijd nodig als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets. Maar wie zegt dat je het geluk niet een handje kunt toesteken? Deze tips brengen je ongetwijfeld enkele stappen dichter bij de vliegtickets van je dromen.

De vroege vogel wint

De prijzen van vliegtickets stijgen het sterkst in de laatste drie weken voor het vertrek van de vlucht. Wil je voordelige vliegtickets boeken, dan boek je je reis het best minstens zes tot drie weken op voorhand.

… maar last-minute kan ookGoedkope vliegtickets boeken

Ben je een snelle beslisser en heb je geen speciale voorkeuren voor je vakantie? Dan kun je met last-minute tickets een ongelofelijke slag slaan! Pak alvast je koffers, zodat je meteen kunt vertrekken zodra een andere passagier op het laatste nippertje zijn of haar vlucht annuleert.

Houd je mailbox in het oog

Luchtvaartmaatschappijen verklappen speciale aanbiedingen vaak enkel aan wie hun nieuwsbrief leest. Wil je andere reizigers een stapje voor zijn? Schrijf je dan in voor die nieuwsbrieven en houd je mailbox goed in de gaten.

Goedkope vliegtickets: probeer het ’s nachts

Luchtvaartmaatschappijen hebben veelal de gewoonte om de prijzen van hun online vliegtickets te verlagen op vaste tijdstippen. Sommige maatschappijen doen dat overdag, maar veel kortingen worden ook ’s nachts en in de vroege uurtjes weggegeven. Het kan dus lonen om een keertje wat later op te blijven of vroeger op te staan!

… of vlak na het hoogseizoen

Goedkope vliegtickets boekenBen je nog maar pas terug van vakantie? Boek de volgende nu al! Vlak na de hoogseizoenen (eind augustus/begin september en eind december/begin januari) kun je veel goedkope vliegtickets boeken, omdat de luchtvaartmaatschappijen hun tickets op die momenten het moeilijkst verkocht krijgen. Neem vooral tussen kerst en Nieuwjaar eens een kijkje, want dan heb je de grootste kans op kortingen.

Nog geen goedkope vliegtickets kunnen boeken?

De goedkoopste vliegtickets boek je online! Neem zeker eens een kijkje bij NeckermannSunjets en Connections.