Gouden tips om je handbagage efficiënt en snel te maken

Ga je nog op vakantie? Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden formules aan om te vliegen met enkel handbagage. Dit biedt heel wat voordelen, maar bereid je op tijd voor!

Voordelen van reizen met handbagage

Enkel reizen met handbagage heeft verschillende voordelen. De prijs is niet alleen voordeliger, je kan op elk moment tijdens de vlucht aan je spullen. Bovendien moet je je valies niet meer inchecken voor de vlucht en ook na het landen moet je niet meer wachten op je bagage, wat je heel wat tijd kan besparen. Je moet je ook geen zorgen maken dat je bagage niet op de juiste bestemming toekomt.

Plan op voorhand

Reizen met handbagage brengt echter wel wat voorbereiding met zich mee… Zo moet je op voorhand een koffer ter beschikking hebben met de juiste afmetingen. Controleer voor je vertrekt de voorwaarden van de vliegmaatschappij waarmee je reist. Handbagage mag daarnaast meestal maximaal 10 kilogram wegen. Heb je niet de juiste valies? Dan zal je bij het opstappen meer moeten betalen.

Bepaal welke spullen je zeker mee moet nemen

Tips om je handbagage te makenDe tip ‘neem enkel de belangrijkste spullen mee’ is meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Denk op voorhand goed na welke kleren je absoluut wil meenemen. Ga je vier dagen op vakantie? Zorg er dan ook voor dat je geen kleren in je valies stopt voor vijf dagen. Handdoeken en lakens zijn meestal ook beschikbaar in hotels.

Ga je voor een langere tijd op vakantie? Je kan nog altijd je kleren wassen in het hotel of in een wasserij in de buurt. Je vertrekt ook best met zware en warmere kleren. Doe op het vliegtuig een lange broek aan en hou ook je jas bij de hand. Zo spaar je plaats in je valies en ben je voorbereid op koelere avonden. Ook zwaardere spullen zoals je fototoestel of gsm kan je in je jas- of broekzak kwijt voor je op het vliegtuig stapt.

Neem niet te veel vloeistoffen mee

Vergeet ook niet dat je geen vloeistoffen van meer dan 100 ml mag meenemen. Ga je op hotel? Dan krijg je potjes zeep en shampoo. Zet andere vloeistoffen zoals zonnecrème, je dagcrème,… in een transparant plastic zakje. Ga je met vrienden op vakantie in een appartement of in een huisje? Spreek dan op voorhand met elkaar af. Zo kan één persoon de zonnecrème in zijn handbagage steken, terwijl iemand anders voor de shampoo, tandpasta of deodorant zorgt.

Valies pakken en wegwezen, bon voyage!