gratis kamperen België

Gratis kamperen in België? Pak je tent!

Frans

De grenzen met het buitenland blijven vermoedelijk ook in de zomer nog gesloten voor toerisme. We gaan er dus met z’n allen het beste van moeten maken. De initiatiefnemers van ‘Welcome to My Garden’ voegen alvast de daad bij het woord. Op het online platform kun je zoeken naar een leuk kampeerplekje in de tuin of wei van buurtgenoten, of je kunt je eigen tuin aanbieden. Ligt je tent al klaar?

Overnachten in de tuin van streekgenoten

Van zodra de maatregelen het toelaten, biedt Welcome to My Garden tal van overnachtingsmogelijkheden – weliswaar in je eigen tent. Het ideale alternatief voor campings aan de kust en in de Ardennen, want daar wordt een grote drukte verwacht. En plaatsen waar veel mensen zijn, die vermijd je het best. Welcome to My Garden verzamelt burgers die hun weide of tuin aanbieden als rudimentaire kampeerplaats. Verwacht geen faciliteiten: je kunt de aangeboden plekjes nog het best vergelijken met bivakzones – waar vaak ook geen voorzieningen zijn. Let op: ook wanneer je gebruik maakt van een plekje via Welcome to My Garden moet je natuurlijk steeds de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus volgen.

Slow traveling: de auto blijft staan

In de regels van Welcome To My Garden staat een ‘No car rule’: met je wagen naar een kampeerplaats rijden is niet toegestaan. Bereid je uitstap dus goed voor: welke tocht kun je aan met je tent en voedsel op je rug? Neem ook steeds contact op met de eigenaar van de plek waar je naartoe wilt. Zo weet je of de plek nog beschikbaar is en welke voorzieningen er eventueel zijn. Sommige eigenaars bieden bijvoorbeeld wel drinkwater aan. Maak ook goede afspraken. Je vindt de contactgegevens van de eigenaar op de kaart van Welcome to My Garden.

Veel plezier met het ontdekken van verborgen parels in je eigen streek! Oh en… helemaal onbezorgd op reis? Check onze reisverzekeringen en onze fietsverzekeringen. Zo hoef je je geen échte zorgen te maken als je pech hebt op je minireisje!