Groepsreizen voor senioren: van cruise tot safari

Op iets oudere leeftijd maak je vaak niet meer dezelfde vakantieplannen als je kinderen of kleinkinderen. Je ontwikkelt andere interesses en bovendien vraagt je lichaam soms om een wat aangepastere tijdsinvulling. Waarom dan niet samen met leeftijdsgenoten op reis gaan? Praktisch en ideaal om sociale contacten te leggen. Tegenwoordig bestaan er een enorm aanbod aan groepsreizen voor senioren. In dit artikel vind je alvast twee exotische suggesties.

Een cruise maken

Een cruise combineert luxe en ontspanningEen cruise maken is het toppunt van luxe en gemak. Tijdens de bootreis heb je veel tijd voor ontspanning, lezen of rusten. Ben je meer sportief aangelegd? Geniet van het zwembad, de sportinfrastructuur of de fitness. Wie graag een kaartje legt, kan terecht in het casino. Elke avond schuif je de benen onder tafel voor een uitgebreid topdiner. Alleen de beste kwaliteit van voeding en drank wordt geserveerd. Bourgondisch genieten op zee …

De tocht op zee wissel je af met stadsbezoeken en citytrips, zonder dat je telkens een hotel moet boeken of een overnachtingsplaats moet vinden.
Het comfort van een vaste slaapplaats en de luxe van een cruiseschip zijn de reden dat een cruise bijzonder populair is bij groepsreizen voor senioren. Bovendien zijn veel grote cruiseschepen geschikt voor mindervaliden, met ruime paden en weinig of geen drempels.

Safari

Safari voor seniorenEen oudere leeftijd hoeft geen beletsel te vormen om nog spannende groepsreizen te maken. Verschillende reisorganisaties bieden safarigroepsreizen voor senioren aan. Daarbij bestaan er talloze keuzemogelijkheden. Een kleine greep uit het aanbod leert dat je kunt kiezen uit groepssafari’s en jeepsafari’s. Of combineer je een opwindende safari graag met de rust van een strandvakantie? De mogelijkheden zijn legio. Populaire bestemmingen zijn vooral Kenia, Tanzania en Namibië. Maar ook Zuid-Afrika en Botswana staan op het lijstje van menig touroperator.

Aangezien je niet elk jaar in Afrika komt, wil je misschien graag meerdere landen bezoeken. Kies dan voor een rondreis door de landen die je op voorhand zelf kunt samenstellen. Alle informatie vind je terug bij de verschillende reisoperators.

‘Safety first’ met een degelijke reisverzekering

Iedereen wordt een dagje ouder, maar dat wilt niet zeggen dat we niet meer op reis mogen gaan… Toch?! Wel neem je best het zekere voor het onzekere. Speel dus op safe met een degelijke reisverzekering en geniet van je welverdiende vakantie zonder zorgen.