vacances de courte durée

Haal het maximum uit je korte vakanties

Frans

Niet iedereen heeft de luxe om vier weken ononderbroken op vakantie te gaan. Vaak ontbreekt het je aan tijd, geld of lukt het niet om voor een lange periode verlof te krijgen op je werk. Verwen jezelf dan met meerdere korte vakanties. Er even tussenuit knijpen is immers de ideale manier om je batterijen weer op te laden! 

Wie het kleine niet eert… 

Dé ideale formule voor een korte vakantie is natuurlijk een citytrip. Of je nu in de zomerherfstlente of  in de winter reist, er is altijd wel een bestemming die aan jouw wensen voldoet. En het is niet omdat je ergens maar een paar dagen bent dat je niet voor honderd procent kunt genieten van je tijd daar. Bereid je citytrip goed voor door niet alleen te kiezen welke dingen je wilt doen, maar door hier ook een prioriteitenlijstje aan te koppelen. Zo kun je makkelijker kiezen en ben je niet doodmoe na je drie dagen vakantie. Zelfs een citytrip van een dag wordt dan een optie. Tip: vergeet niet om ook enkele rustmomenten in te bouwen! 

Praktische tips voor korte vakanties 

Als je de smaak te pakken hebt en regelmatig een paar dagen verlof wilt – om bijvoorbeeld élk seizoen een citytrip mee te pikken of om een stad te verkennen in verschillende periodes – maak je maar beter goede afspraken met je werkgever en collega’s, zodat je je werk niet meeneemt en jij ongestoord kunt genieten van je korte vakantie.  

Reis enkel met handbagage. Zorg voor een degelijke koffer met de juiste afmetingen en gun jezelf de tijd om te leren inpakken als een pro. Hoe meer je het doet, hoe meer je zult merken dat je vaak genoeg hebt aan een minimale hoeveelheid spullen. Handig, want zo spaar je geld en tijd uit als je vliegt. 

 

Een extra tip voor een zorgeloos tripje? Sluit een goeie reisverzekering af.