Hoe het perfecte vakantiefotoboek samenstellen?

Foto’s maken lijkt soms wel een sport voor vakantiegangers. De camera gaat overal mee naartoe en alles wordt vastgelegd op de gevoelige plaat. Leuke momenten aan het zwembad, het lekkere eten, de prachtige omgeving, … Maar wist je dat al die foto’s achteraf vaak verdwijnen? Er belanden er altijd wel een paar op Facebook, maar doordat alles nu ‘digitaal’ is, heb je daarnaast niets meer in handen om te tonen en te koesteren. Daarom stellen almaar meer vakantiegangers een vakantieboek samen.

Zelf een vakantieboek samenstellen

Een vakantieboek samenstellen is de perfecte manier om je leukste vakantiefoto’s en -herinneringen écht in handen te hebben. Heel wat websites en ketens bieden handige en intuïtieve software om zelf boeken te maken, maar we helpen je alvast graag op weg met enkele deskundige tips. Onze eerste tip? Maak een fotoselectie nog voor je je fotoboek begint samen te stellen. Als je al je foto’s oplaadt, verlies je namelijk al snel het overzicht en het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat sommige foto’s niet van voldoende kwaliteit en scherpte zijn om ermee aan de slag te gaan.

Experimenteren geblazen

Wat je ook zeker moet weten: een vakantieboek samenstellen is meer dan zomaar foto’s in een template slepen. Onze tip? Experimenteer zoveel mogelijk met uitsnijdingen en indelingen. Dat maakt je boek heel wat interessanter en aantrekkelijker. Ook bijschriften zijn een leuke optie om mee te experimenteren. Alles is mogelijk, dus aarzel niet om naar hartenlust te personaliseren en zo creatief mogelijk te zijn! Natuurlijk moet je hiervoor wel de nodige tijd uittrekken. Maar je wordt bij de meeste programma’s (zoals die van Albelli, Photobox, Smartphoto) al geholpen door de functie ‘automatisch vullen’. En dan kan je zelf nog verder aanpassen.

Je favoriete vakantiemomenten opnieuw beleven

Een eigen vakantieboek maken is de perfecte manier om je favoriete vakantiemomenten opnieuw te beleven! We raden daarom aan om er rustig de tijd voor te maken en vooral niet ondoordacht te werk te gaan. Zie je door de bomen het bos niet meer? Sla je boek dan even op en ga ideetjes opdoen. Je zal zien: de ideeën komen vanzelf! Tussentijds je vakantieboek opslaan is trouwens altijd een goed idee … Je wil liever je werk niet kwijtraken, toch? En eens het af is, beleef je opnieuw die geweldige vakantie, elke keer je het fotoboek openslaat!

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Global Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!