Op hondenpension: je viervoeter op vakantie

De zomer nadert met rasse schreden, en dus komt ook die welverdiende vakantie eindelijk dichterbij. Heb je een reis gepland? Perfect, met zo’n mooi vooruitzicht kun je al stiekem beginnen wegdromen. En beginnen voorbereiden, natuurlijk. Zo gaan hondeneigenaars die met het vliegtuig reizen of in een dieronvriendelijk hotel verblijven, het best tijdig al op zoek naar een geschikt hondenpension. Maar hoe vind je een goed hondensalon? En wat moet je je hond zoal meegeven voor zijn verblijf? Hier alvast enkele essentiële do’s en don’ts op een rijtje.

hondenpension

Hondenpension kiezen: wees selectief

Wil je je trouwe viervoeter met een gerust gemoed achterlaten voor je op reis vertrekt? Neem dan voldoende tijd om een hondenpension te kiezen. Selectief zijn is de boodschap. Breng zeker een bezoekje aan het hondenhotel dat je voorkeur geniet en toets volgende criteria af:

  • Zitten er niet te veel honden in dezelfde ruimte?
  • Hebben de aanwezige honden voldoende bewegingsvrijheid?
  • Is het hondenpension hygiënisch? 

Tip: laat je hond bij voorkeur een dagje ‘proefdraaien’. Op die manier kun je perfect zien hoe hij het dagje hondenpension verteerd heeft. Was hij vrolijk of eerder triestig gestemd? Hoe was zijn eetlust?

Laat je hond niet aan zijn lot over

hondenpensionEen hondenpension is geen plek om je viervoeter zomaar te droppen. Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, treft het best de nodige voorbereidingen:

  • Heeft je hond bepaalde allergieën of angsten? Vertel de uitbaters van het hondenpension alles wat je weet over je trouwe metgezel.
  • Controleer of je hond de nodige inentingen heeft gekregen. Neem het vaccinatieboekje mee naar het hondenhotel.
  • Geef je hond zijn favoriete speeltje mee, zodat hij zich meteen op zijn gemak voelt.
  • Geef het eten mee dat je hond gewoon is. 

Wat als je hond ziek is?

Kies je ervoor om je hond thuis te laten, maar wordt hij net voor je vertrek plotseling ernstig ziek? Dan is een annulatieverzekering met dekking voor huisdieren belangrijk. Je kunt dan jouw reis annuleren en de annuleringskosten worden door Allianz Global Assistance opgevangen. Je kunt de reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking.