Deze plekken moet je zeker zien tijdens de ‘Indian summer’

fr

De zomer is traditioneel de periode bij uitstek om op reis te gaan, maar ook tijdens de zogenaamde Indian summer loont het de moeite om erop uit te trekken. Zeker Canada en de VS hebben dan heel wat moois te bieden. Enkele aanraders.

Indian summer

Een buitengewone periode van het jaar

De Indian summer is de periode van eind september tot half november, waarin het nog altijd erg mooi weer kan zijn. In het Frans heet dit tussenseizoen l’été Indien (onsterfelijk gemaakt door het gelijknamige nummer van Joe Dassin) en in het Nederlands spreken we van de Sint-Michielszomer of – iets minder eerbiedig – ‘oudewijvenzomer’.

Wie tijdens deze periode vrij is, heeft nog volop de gelegenheid om te genieten van de natuur. De temperaturen zijn weliswaar wat minder hoog dan tijdens de zomer, maar de vaak prachtige kleuren van de lucht en de bomen maken heel wat goed.

Nazomeren in Canada

Indian summerDe Indian summer lokt elk jaar heel wat toeristen naar Canada. Logisch, want meer dan elders kun je hier genieten van een schitterend kleurenspel, met dank aan de natuurlijke pigmenten die de talrijke esdoorns, eiken, kornoeljes en kersenbomen in het zuiden van Canada in een oogverblindend kleurenpalet onderdompelen.

Heuse aanraders zijn de streek rond Québec, Oost- en West-Ontario, British Columbia en Nova Scotia. De natuur is er prachtig en de herfsttemperaturen meer dan aangenaam.

De Indian summer beleven in New England (VS)

Ook als je rondtoert in New England, een regio in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten, kun je de Indian summer in volle glorie bewonderen. Helderblauwe meertjes, wilde rivieren en overal bomen in prachtige geel- en roodtinten … Je weet niet waar eerst te kijken! Bezoek tijdens zo’n rondrit zeker ook het ruige en ongerepte Acadia National Park en het Grafton Notch National Park. Veel mooier wordt de Indian summer niet!