auto inladen

Je auto inladen om op vakantie te gaan? Lees onze tips!

Frans

Vertrek je binnenkort met de auto op vakantie? Dan wensen we je alvast een fijne rit toe! Je wilt waarschijnlijk een hele hoop spullen meenemen, want geef toe: hét grote voordeel van een autoreis is toch wel dat je onbeperkt bagage kunt meenemen? Voor iedereen die graag zijn ganse garderobe in de koffer zwiert, geven we enkele tips om de auto veilig en efficiënt in te laden. Leg die zomeroutfits al maar klaar!

Voor elke dag een outfit

Natùùrlijk wil je zoveel mogelijk outfits meenemen. Niets zo leuk als je kleren ter plaatse combineren. Rol je kleren op. Daardoor kreuken ze minder én krijg je meer kleren in een tas. Kies voor soepele weekendtassen. Die kun je gemakkelijk als opvulling voor lege gaatjes in de koffer gebruiken. Let op: propvolle tassen stapelen moeilijker, laat dus nog een tikkeltje ruimte over. Je kunt het!

Verborgen ruimtes in de auto

Veel wagens hebben onder de bodem van de kofferbak nog een ruimte waarin je spullen kunt stoppen. Daar kun je keuken- en badkamergerei inladen dat je pas ter plekke nodig hebt. Ook onder de voorstoelen heb je wat ruimte. Let wel op dat er van onder de bestuurdersstoel niets naar voor kan rollen. En een laatste stapeltip: gebruik in je koffer handig stapelbare bakken en zakken en begin altijd met de zwaarste spullen.

Vermijd ballast als je je auto inlaadt

Verpakkingen, hoesjes, zakjes, … Laat ze thuis! Gebruik eventueel vacuümzakken, dan ben je zeker dat je geen overbodige ballast vervoert. Je kunt zo’n zak met je stofzuiger leegzuigen. Denk ook na over dubbele functies van spullen: badlakens en slaapzakken zijn dekentjes voor op de achterbank en schoenen zijn perfecte opbergdozen voor bijvoorbeeld shampoo en zeep. Geniet van je vakantie!

Wil je helemaal gerust zijn? Met de Allianz-autoverzekering start je je auto zonder zorgen. Bekijk onze formules!