hond autovakantie

Je hond meenemen op autovakantie? Waarom niet!

Frans

Met je hond op vakantie gaan is altijd een avontuur. Helemáál spannend wordt het als je je viervoeter meeneemt op autovakantie, want honden en auto’s gaan niet altijd vanzelfsprekend samen. Gelukkig kun je als baasje wel heel wat doen om het je hond naar zijn zin te maken.

Bereid je hond voor op de rit

Misschien is je hond het helemaal niet gewend om in de auto te zitten of heeft hij nog geen echte autovakantie meegemaakt. Een goede voorbereiding begint in dat geval al enkele dagen voor vertrek. Maak wat korte ritten met je hond, naar bestemmingen die hij zeker leuk vindt.

Geef reisziekte geen kans

Wist je dat ook honden misselijk kunnen worden in de auto? Om ongelukjes te vermijden, geef je je hond ten laatste zes uur voor vertrek te eten. Tip: vraag je dierenarts om medicatie tegen de reisziekte.

Plassen en pauzeren

Klaar om in te stappen? Niet voor je hond nog een plasje heeft gedaan! Pauzeer onderweg ook elke twee uur. Laat je viervoeter dan een slokje water drinken en zijn behoefte doen. Opgelet: laat je hond nooit alleen achter in de auto, zelfs niet als het maar matig warm is buiten en je na een minuut alweer terug denkt te zullen zijn. De temperatuur in de auto stijgt pijlsnel – veel sneller dan buiten – en dat kan fatale gevolgen hebben.

Reisverzekering

Tot slot is het, of je nu met je hond reist of niet, belangrijk om een goede reisverzekering te sluiten, zodat je met een gerust hart de baan op kunt. Gebeurt er iets onverwachts en moet je daardoor terug naar huis keren, dan repatrieert je verzekeraar zowel je voertuig als bagage en – uiteraard – alle passagiers. Ook huisdieren die mee op vakantie zijn, worden door je verzekeraar weer veilig thuisgebracht.

Lees ook: Je auto reisklaar maken: dé checklist