Met de juiste wintersportverzekering de skipiste op!

De krakende sneeuw onder je skilatten of snowboard. Sippen van een dampende glühwein of warme chocolademelk. Een warm knisperend haardvuur om je aan op te warmen. Laat je skivakantie niet veranderen in een nachtmerrie en dek jezelf in met een goede wintersportverzekering.

Wie dezer dagen goed zoekt, kan al voor zo’n 300 euro 7 dagen op skivakantie. Helemaal niet duur dus en in de solden kan je ook de nodige koopjes doen voor je skiuitrusting. Nu nog je wintersportverzekering in je koffer stoppen en je kan de verse sneeuw al bijna ruiken…

wintersportverzekering - reisverzekering skivakantie

Verse sneeuw + wintersportverzekering = gegarandeerde topvakantie

wintersportverzekering Allianz Global AssistanceNet zoals je de keuzes voor het skigebied, de skiuitrusting, het hotel, enzovoort goed wikt en weegt, moet je ook de keuze voor je reisverzekering doordacht maken. Een wintersportvakantie houdt logischerwijze wel wat meer risico in dan pakweg een citytripje… Een ongeval op de piste is immers zo gebeurd, dus zorg tenminste dat je jezelf indekt voor mogelijke worst-case scenario’s met de juiste wintersportreisverzekering.

Er bestaan heel wat diverse formules, gaande van een kortlopende reisverzekering tot een doorlopende reisverzekering en een verzekering voor soloreizen of een dekking voor de hele familie. Daarnaast kan je natuurlijk extra dekkingen toevoegen aan je verzekering zoals een annuleringsverzekering of een bijstandsverzekering.

Dé geschikte reisverzekering voor jouw wintersportvakantie

De kosten zijn dan ook afhankelijk van het soort verzekering dat je afsluit. Ga je maar één keer per jaar skiën? Dan opteer je best voor een kortlopende of tijdelijke reisverzekering. Een andere mogelijkheid is de doorlopende reisverzekering, maar voor wintersportvakanties is dit minder relevant. Ons advies? Overweeg zeker een multirisico reisverzekering. Dit is het type reisverzekering met de meest complete dekking; inclusief medische kosten in het buitenland, medische repatriëring, nabehandelingskosten in België enzovoort.

Heb je een skitripje gepland met heel de familie? Dan kunnen de speciale familiedeals misschien wel iets voor je betekenen… Een familiereisverzekering met één tarief voor de hele familie, ongeacht met hoeveel familieleden je reist.

> Bekijk ook zeker onze tips voor leuke wintersportgadgets!