Een winterse citytrip naar New York: dit zijn de must-do’s

Naar de Verenigde Staten vliegen kost een flinke duit, maar een vlucht naar New York kan nog goed meevallen. Dat is dan meteen ook de reden waarom veel Europeanen ervoor kiezen om tijdens de kerstvakantie een winterse citytrip naar de Big Apple te ondernemen. Met Kerst is New York City bovendien nóg magischer!

In New York verblijven tijdens de feestdagen

Nogal wat hotels bieden mooie promoties aan tijdens de feestdagen, waardoor je voor minder geld in een luxueus hotel met een goeie ligging kunt verblijven. Mag het toch nog wat goedkoper voor jou? Zoek dan een fijn hotel dat níét in het hartje van de New Yorkse kerstgekte ligt. Vermijd dus Midtown Manhattan, maar probeer Uptown Manhattan of Brooklyn bijvoorbeeld.

Citytrip New York City

Dit móét je gewoon doen in New York

Of je nu drie dagen of een volledige week in New York verblijft, er is altijd meer dan genoeg te doen om je dagen goed te vullen! Deze dingen mag je zeker niet missen als je rond Kerst verblijft in de stad die nooit slaapt:

Kerst vieren in New-York

 • Breng een bezoekje aan de reuzengrote kerstboom op Rockefeller Center Plaza, in Midtown Manhattan. De 45.000 lichtjes in deze enorme kerstboom gaan aan op kerstavond en blijven branden tot en met de eerste week van januari. Het is er op de koppen lopen, maar een bezoekje aan deze magische plek loont!
 • Toon je van je meest sportieve kant op een van de schaatsbanen in New York. Vermijd de kleine schaatsbaan aan Rockefeller Center en kies liever voor de schaatsbaan in Bryant Park (aan de New York Public Library) of de Wollman Rink in Central Park. Daar is het niet alleen goedkoper, maar ook gewoon aangenamer schaatsen.
 • Nu je toch in Central Park bent: trek gerust een halve of hele dag uit voor dit beroemde stadspark. Met wat geluk zie je deze enorme landschapstuin onder een dik pak winterse neerslag – het sneeuwt vaak in New York in de winter – en kun je prachtige foto’s maken.

Kerstshopping in New-YorkKerstshoppen in New York City? Keuze te over:

    • Ga shoppen in de luxueuze winkelstraat Fifth Avenue, of geniet gewoon van de mooi versierde etalages. Mag het allemaal wat hipper voor jou? Flaneer dan zeker door de winkelstraten van Downtown en Brooklyn.
    • Breng zeker een bezoekje aan de hoofdwinkel van Macy’s, waar elk jaar Santaland wordt opgezet. Je kunt er de ‘echte Kerstman’ aan het werk zien, al blijf je er beter weg op piekmomenten zoals weekends of ’s middags.
    • Pik een van de vele kerstshows en -concerten mee. De beroemdste van allemaal? De Radio City Christmas Spectacular, de klassieker die elk kind in New York gezien moet hebben.