Koele vakantiebestemmingen in de zomer: enkele leuke suggesties

De meeste mensen zoeken tijdens hun vakantie in de zomer een bestemming op waar het altijd zonnig is. Zuid-Frankrijk, Spanje en Griekenland zijn om die reden erg populair. Maar de zomer is eigenlijk het uitgelezen moment om noordelijke streken op te zoeken. Koele vakantiebestemmingen zijn in de winter amper bereisbaar, maar in de zomer erg aantrekkelijk. Overweeg dit jaar zeker eens deze koele vakantiebestemmingen voor in de zomer!

Koele vakantiebestemming in de zomer: wandelen in de bergen

Koele vakantiebestemmingen in Europa

Wie in de zomer naar een koelere bestemming wil reizen, hoeft het niet ver te zoeken: er zijn heel wat plaatsen in Europa die zich hier perfect toe lenen. Enkele suggesties:

Het populaire skigebied Davos in Zwitserland is een van de koudste plaatsen in West-Europa. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden bedraagt er slechts 12°C. Skiën lukt dan niet, maar als wandelaar kan je wel blijven gebruikmaken van de kabelbanen. Ook om te mountainbiken is het gebied ideaal.

De Scandinavische landen zijn prachtig om in de zomer te ontdekken. Eens de sneeuw gesmolten, openbaart zich een schitterend landschap. Noorwegen, Zweden en Finland ontdek je tijdens een autovakantie in de zomer. De steden Oslo, Stockholm en Helsinki zijn ondanks de eerder frisse temperaturen niet te versmaden vakantiebestemmingen, en ook de fjorden en natuurgebieden zijn een bezoek waard.

Nog zo’n ideale vakantiebestemming voor wie op zoek is naar een koeler plekje tijdens de warme zomermaanden, zijn de Baltische staten. Hoewel Estland, Letland en Litouwen vlakbij elkaar liggen, verschillen de weerpatronen sterk. In het ene land is september de warmste zomermaand, in het andere bereikt de temperatuur dan amper 10°C. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden om Riga, Tallinn en Vilnius als vakantiebestemming op je to-do lijst te zetten.

Koude vakantiebestemmingen wereldwijd

Wil je wel wat verder op reis? Dan kan je voor écht koude vakantiebestemmingen kiezen. Enkele suggesties:

Uitgestrekte vlaktes, rivieren en de hoofdstad Rejkjavik maken van IJsland een populaire vakantiebestemming voor een selfdrive in de zomer.

Beren spotten op vakantie in Alaska

Rusland bezoek je het best in de zomer. Hoogtepunten hier zijn steden zoals Sint-Petersburg en Moskou.

Alaska is in vele opzichten een unieke bestemming. Dit bijna lege stukje Amerika heeft bergen en gletsjers, wouden en wildlife. Noord-Amerika zoals je het nog nooit zag!

Ook in Zuid-Amerika vind je koude regio’s. In Patagonië liggen de temperaturen door de hoogte het hele jaar door laag. Dit gebied dat zich uitstrekt over Argentinië en Chili, is een populaire vakantiebestemming voor wie houdt van trekkings.

Een kilometers dikke ijskap bedekt het overgrote deel van Groenland, het grootste eiland ter wereld. Het gebied is erg dunbevolkt: alleen aan de kusten wonen mensen: de Inuit (de Groenlandse Eskimo’s). Wie de cultuur en natuur wil ontdekken, neemt het best een dikke jas mee: zelfs in de zomer komt de temperatuur op deze vakantiebestemming amper boven het vriespunt uit!

Ben je nog op zoek naar originele reisbestemmingen die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit België of heb je interesse in de top 10 reisbestemmingen wereldwijd? Ook dat lees je op onze blog!