Kostbare tips voor een kindvriendelijke skivakantie

Ellenlange wachtrijen aan de skiliften, kilometers sjorren met materiaal, snelheidsduivels op de piste, … niet elke wintersportbestemming is ideaal voor een skivakantie met kinderen. Gelukkig worden kindvriendelijke skivakanties steeds populairder, en zijn er voldoende skigebieden met speciale voorzieningen voor kinderen. Plan je een skivakantie met kinderen? Check dan snel onze tips voor een zorgeloze reis met je kroost!

Kindvriendelijke skivakantie

Skivakantie op kindermaat

Wil je relaxed op skivakantie gaan met je kinderen? Boek dan een wintersportbestemming die geknipt is voor grote gezinnen, inclusief de allerkleinsten:

  • Geef de voorkeur aan kleine tot middelgrote skigebieden. Zo hou je beter het overzicht.
  • Kies een skigebied met veel kinder- of oefenpistes, en voldoende blauwe pistes.
  • Zoek een kinderskischool met Nederlandstalige instructeurs.
  • Hou rekening met de hoogte van het skigebied: lage skigebieden zijn vaak minder koud en guur.
  • Zoek een gebied met makkelijk bereikbare pistes, of reserveer een hotel, chalet of appartement zo dicht mogelijk bij de pistes. Zo sta je sneller op de latten en vermijd je gesleep met materiaal.
  • Boek logies met kindvriendelijke voorzieningen: van opvang of een kindercrèche tot kindvriendelijke restaurants.
  • Kijk uit naar bestemmingen die gratis skipassen en/of uitrusting bieden voor jonge kinderen.

Kindvriendelijke skivakantie in Frankrijk

Het Franse keurmerk Famille Plus wordt uitsluitend toegekend aan bestemmingen die een kindvriendelijke skivakantie garanderen. Van meertalige skileraars en kindercrèches tot oefenpistes en activiteiten waar ook de ouders plezier aan beleven. Populaire Franse skigebieden voor kinderen zijn Paradiski (omvat La Plagne en Les Arcs), Les Trois Vallées, Espace Killy, Val Thorens, Les Menuires, …

Skivakantie voor grote gezinnen in OostenrijkKindvriendelijke skivakantie

Oostenrijk blijft voor veel mensen de beste wintersportbestemming. Ook wie op skivakantie gaat met kinderen, wordt in Oostenrijk op zijn wenken bediend. Typische familiebestemmingen en gebieden waar grote gezinnen van een heerlijke skivakantie genieten, zijn: Filzmoos, Gerlos, Serfaus, Fiss, Kirchberg, …