Het echte kostenplaatje van een skiongeval

Skiongeval

Niemand denkt graag aan de redenen waaróm je een goede reisverzekering zou moeten afsluiten. Maar wanneer je het onverhoopt nodig hebt, ben je maar al te blij dat die reisverzekering, die kleine extra kost bovenop je reisbedrag, er is. Want het échte kostenplaatje van een skiongeval wordt heel vaak onderschat. In de praktijk levert een skiongeluk mensen vaak een financiële kater op.

Eerste hulp bij skiongevallen

Bij een ongeval zijn skioorden goed uitgerust om je uit de nood te helpen – het kost je alleen erg veel geld. Je wordt opgepikt en naar de eerstehulppost gebracht: 350 euro. Van daar gaat het naar het ziekenhuis voor verdere opvolging. Vervoer: nog eens 350 euro. Heb je de pech dat je op een afgelegen piste ten val bent gekomen? Dan komt er een helikopter aan te pas om je op te pikken: 4.000 euro … per uur.

Ziekenhuisverblijf in het buitenland

Je kostbare vakantietijd slijten in een ziekenhuis is niet bepaald wat je in gedachten had. En de medische kosten van je buitenlandse hospitalisatie lopen snel op tot 2.000 euro bij een gewoon bezoek aan de spoedafdeling. Maar dan zijn mensen gerust dat ze kunnen rekenen op goede reisverzekering. Je betaalt zelf niets, dat regelt je verzekeraar. Jij concentreert je op jezelf en je gezin, niet op de praktische beslommeringen.

SkiongevalMet spoed terug naar huis

Door je blessures komt de skipret abrupt tot een einde. Repatriëring naar België met een ambulance of via een speciaal ingelegde vlucht kost al snel 4.000 euro. Daar komt opnieuw je reisbijstandsverzekering in tussen. Die dekt je volledige repatriëringskost.

Nooit meer weg zonder reisbijstandsverzekering

Een skiongeval is nooit prettig. Maar je bent blij dat je vooruitziend bent geweest: dankzij je reisbijstandsverzekering valt het allemaal best mee. En dat voor maar een fractie van de kosten die je anders had, want een goede verzekering heb je al vanaf 14 euro. Toch geen reisverzekering afgesloten? Dan sta je voor een rekensom dat je liever niet maakt. Kies voor gemoedsrust – en voor bijstand in nood met een goede wintersportverzekering. En denk eraan: mocht je toch een ongeluk krijgen op skireis, bel dan eerst naar onze alarmcentrale.