Travel Belgium

Een last minute citytrip boeken: zo pak je dat aan!

Plots zin gekregen om naar Amsterdam, Londen of Rome te vertrekken? Dan kun je een last minute citytrip boeken. Weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Geen paniek, met onze praktische tips loopt het van een leien dakje en sta je op je bestemming voor je het weet!

Is een last minute citytrip nog mogelijk?

Uiteraard moet je je eerst afvragen of het wel realistisch is om op het laatste nippertje nog een reis te boeken. In het hoogseizoen wordt een last minute citytrip waarschijnlijk wat moeilijk. De kans bestaat dan dat je niet veel keuze zult hebben. Kun je enkel tijdens de schoolvakanties of in een verlengd weekend op citytrip, dan boek je je reisje beter zo vroeg mogelijk.

Buiten de geijkte vakantieperiodes zijn last minute citytrips meestal geen probleem. Je kunt dan zelfs ware buitenkansjes doen! Last minute citytrips zijn dan altijd heel wat voordeliger.

Vergelijken geblazen!

Voor je boekt, doe je er goed aan om uit te kijken naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Daarom moet je de last minute citytrips die de reismaatschappijen en tour operators aanbieden goed met elkaar vergelijken.

Twijfel je aan de beschrijving van een hotel? Lijkt het je wat té rooskleurig? Haal de naam dan eens door Google of zoek hem op in een van de vele websites waar reizigers hun mening over hotels kunnen geven. De ervaringen van echte hotelgasten geven je hoe dan ook een beter beeld dan de promotalk van de reisbureaus.

Waar boek je een last minute citytrip?

Vaak heb je de tijd niet meer om naar een reisbureau te gaan. Gelukkig kun je last minute citytrips makkelijk online boeken. Op het internet kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Soms is het ook mogelijk om tegen uitzonderlijke voorwaarden de dag nadien al naar je bestemming te vertrekken.

Wat met het vervoer?

Amsterdam, Londen of Rome liggen dan niet aan het andere eind van de wereld, toch moet je je transport goed plannen. In veel gevallen is het voordeliger om met de trein te gaan dan om de auto te nemen. Denk ook aan je comfort: misschien is een autorit wat goedkoper, maar zul je geradbraakt je bestemming bereiken.

Ga je voor een iets verdere bestemming, dan zul je zelf een vliegticket moeten boeken. Ook hier geldt dat je het aanbod van de verschillende luchtvaartmaatschappijen goed met elkaar moet vergelijken!