last-minute-reizen

Last minute reizen of vroeg boeken? De beste keuze voor jou

Sommige toeristen zweren bij last minute reizen, terwijl anderen het liefst zo vroeg mogelijk hun volgende trip vastleggen. Wat is nu de beste keuze? Je hebt interessante kortingen bij zowel lastminute- als vroegboekvakanties, dus veel hangt af van welk type reiziger je bent. 

Waarom last minute reizen? 

De spontaniteit van last minute reizen spreekt veel vakantiegangers aan. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op het weer. Wou je naar Spanje gaan, maar regent het daar pijpenstelen? Dan kun je je plannen makkelijk omgooien. Daarnaast is je reis in een-twee-drie geboekt, want je hebt geen tijd om lang te twijfelen. De reis uitstippelen, dat doe je gewoon onderweg of ter plekke. Lekker spannend: hoe later je boekt, hoe meer vakantiekriebels je voelt!  

 

Buiten het hoogseizoen is last minute reizen (meestal) het goedkoopst. Denk er wel aan dat er vaak maar enkele plekjes vrij zijn. Als je er met een groep vrienden op uit trekt, zijn de opties soms te beperkt. Lees onze tips om de beste last minute te scoren. 

 

Waarom vroeg boeken? 

Heb je specifieke eisen of een bepaalde locatie in gedachten, en wil je graag helemaal ontspannen op reis vertrekken? Dan is een vroegboekvakantie waarschijnlijk meer jouw ding. Er is dan nog volop keuze qua transport en verblijf, en je hebt ruim de tijd om prijzen te vergelijken. Je kunt trouwens wat langer sparen: je betaalt eerst het voorschot en de rest tel je neer als je aankomt op je bestemming. Bij een lastminutereis volgen de betalingen sneller op elkaar. 

 

Zodra je reis vastligt, kun je beginnen dagdromen over je verlof. En omdat je vroeg boekte, blijft dat gevoel maanden hangen! Geen stress, alleen genieten.  

 

Reisverzekering van Allianz 

Of je nu last minute reist of lang op voorhand je vakantie plant, bij Allianz vind je sowieso een reisverzekering op maat. In enkele stappen stel je de perfecte formule voor jou samen: per jaar, per dag, en met of zonder annulatieverzekering. 

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.