lastminute lesvrije week

Lastminutetripjes voor tijdens de lesvrije week

Frans

Nu de examens achter de rug zijn, is het tijd voor ontspanning tijdens de lesvrije week. Voor de meeste studenten is dit hét moment om te genieten van een (après-)skivakantie. Zat je zo diep met je neus in de boeken dat je vergat om een reis te plannen? Geen zorgen, ook dicht bij huis valt er heel wat te beleven.

Hamburg

Hamburg ligt een stuk dichterbij dan Berlijn, maar moet zeker niet onderdoen als vakantiebestemming. De gezellige straatjes, de trendy uitgaansbuurt en de bruisende sfeer maken van Hamburg een van de meest hippe Duitse steden. Als student zul je je helemaal op je plaats voelen in Schanzenviertel, een wijk met hippe én budgetvriendelijke bars en restaurants.

Rotterdam

Vanuit Antwerpen hoef je amper een uurtje te rijden om Rotterdam te bereiken. Deze stad heeft echt álles. Cultuurliefhebbers worden verwend door prachtige musea zoals de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut. Maar je kunt er ook goed shoppen in de zogenaamde Koopgoot. Even uitblazen doe je in een leuke koffiebar in de Witte De Withstraat. In de late uurtjes kun je hier bovendien terecht in een van de vele sfeervolle cafés. Café De Witte Aap werd enkele jaren geleden zelfs uitgeroepen tot de beste kroeg ter wereld!

Edinburgh

Ben je vooral toe aan rust na die drukke examenperiode? Dan is Edinburgh misschien wel jouw ding. De Schotse hoofdstad heeft wat weg van een Harry Potter-film en heeft vooral op cultureel vlak veel te bieden. Het historische centrum werd tot werelderfgoed benoemd door UNESCO en ook Edinburgh Castle is zeker een bezoekje waard.

Trek je eropuit tijdens de lesvrije week? Zorg dan dat je een goede reisverzekering hebt. Zo kun je zorgeloos genieten van je welverdiende vakantie en kun je uitgerust aan het nieuwe semester beginnen!