lekke band

Een lekke band, wat nu?

fr

Je komt ’s ochtends de garage binnen en tot je frustratie merk je dat autorijden vandaag niet gaat lukken, want … je hebt een lekke band. Of erger nog: de band raakt lek tijdens het rijden en je moet stoppen aan de kant van de weg. Wat nu?

Wat te doen bij een lekke band?

Gelukkig is een lekke band geen onoverkomelijk probleem. Als je auto uitgerust is met verstevigde runflatbanden, kun je zelfs gewoon verder rijden tot de garage. Heb je geen runflatbanden? Breng je auto dan veilig tot stilstand aan de kant van de weg. Wat je daarna precies moet doen hangt ervan af of je al dan niet een reservewiel of reparatiekit bij je hebt:

  • Een reservewiel vraagt behoorlijk wat plaats in de kofferbak en je zult de krik moeten bovenhalen, maar je wiel vervangen is ook de enige oplossing waarbij je zonder problemen kunt verder rijden. Zelfs als je band zwaar beschadigd is.
  • Een andere optie is een klein reservewiel. Dat neemt minder plaats in dan een volwaardig reservewiel, maar je mag er maar een beperkt aantal kilometer mee rijden.
  • Er bestaan ook allerlei reparatiekits, waarmee je zelf kleine beschadigingen kunt herstellen. Zo hoef je geen pechdienst te bellen en kun je zelf naar de garage rijden. Tip: heb je een reparatieset gekocht? Neem dan van tevoren de gebruiksaanwijzing door, zodat je niet totaal onvoorbereid bent op het moment dat je autopech hebt.

In alle gevallen moet je nog langs de garage om de lekke band te laten herstellen en weer op de auto te laten plaatsen. De eenvoudigste oplossing is dus om gewoon een pechdienst te bellen. Onze dienstverlening via Depannage-direct komt je auto ter plaatse herstellen of we brengen hem naar de garage, waardoor je zelf niet aan de slag hoeft met sleutel en krik. Bij bepaalde verzekeringspakketten is er zelfs een vervangwagen inbegrepen. Handig!

Voorkomen is beter dan genezen

lekke band

Is je auto weer helemaal in orde? Dan wil je vast niet nóg eens een lekke band. Een spijker, schroef of een stuk glas is inderdaad gewoon pech hebben, maar je kunt een lekke band wel voorkomen door op de juiste spanning te rijden. Vooral een lage spanning is te vermijden, omdat de verhoogde rolweerstand je banden snel beschadigt.