Travel Belgium

Leren snowboarden of skiën: boek op tijd je lessen!

Wil je deze winter op skivakantie gaan, maar heb je nog nooit op de latten gestaan? Dan neem je maar beter lessen. Want welke leeftijd je ook hebt, je bent nooit te oud om te leren skiën of snowboarden. Al zijn er natuurlijk een aantal zaken waarmee je op voorhand rekening moet houden.

Begin met de juiste uitrusting

Als je wil skiën of snowboarden, heb je natuurlijk een kwalitatieve uitrusting nodig. Ga naar een gespecialiseerde winkel om een geschikte winteruitrusting te kopen. Zorg zeker voor lang ondergoed, een sneeuwbroek, een dikke trui of fleece en een warme skijas. Vergeet bovendien je helm en skibril niet. Huur je liever? Ook dat kan! Tip: huur bij een winkel in de buurt. Op die manier kun je je ski’s ruilen als ze niet over de gewenste lengte beschikken en kan

Boek je lessen op voorhand

Het belangrijkste om te leren skiën of snowboarden zijn natuurlijk de lessen. Maak daarom geruime tijd op voorhand een afspraak met een ski- of snowboardleraar, dus vooraleer je op je skibestemming arriveert. Op die manier kun je zelf je lestijden kiezen. Het is aan te raden om je skilessen ’s morgens te boeken. Zo kun je in de namiddag meteen al beginnen oefenen!

Je skilessen boeken kan op de verschillende manieren. Afhankelijk per bestemming en land, kan je ze zelfs online boeken bij de plaatselijke skischool. Hieronder al enkele voorbeelden:

Vaak word je aangeboden om ski- of snowboardlessen te reserveren via de organisatie of reispartner waarmee je op vakantie gaat. Zeer makkelijk ook; zo hoef je jezelf niet te bekommeren over welke skischool te kiezen, mogelijke tijdstippen, enzovoort…

Kies voor een grote of kleine piste

Naast de keuze van je ski-uitrusting is de keuze van het skigebied belangrijk. Als beginnend skiër of snowboarder kun je op meer plaatsen skiën of snowboarden dan ervaren wintersporters. Als je een beginneling bent, kun je zowel in de kleine als in de grote skigebieden oefenen, op voorwaarde dat de beginnerspiste goed onderhouden is en er genoeg mogelijkheden zijn om les te geven.

Als beginnend skiër of snowboarder moet je op de hoogte zijn van de verschillende moeilijkheidsgraden van skipistes: let dus goed op hun kleur!

Leren skiën en snowboarden: met vallen en opstaan, letterlijk

Als je leert skiën of snowboarden zul je ongetwijfeld een aantal keer vallen. Het eerste wat een skileraar je aanleert, is dan ook goed te leren vallen. Zo heb je later minder kans op breuken. Wees dus niet bang om te leren vallen, het hoort erbij. Met een stel kniebeschermers hoef je je al helemaal geen zorgen meer te maken!

 

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!