Leuke uitstapjes voor jong en oud

De zomervakantie zit erop en je kleine bengels gaan opnieuw naar school. Gedaan met de pret? Neen, hoor! Ook tijdens het schooljaar staat er veel leuks op de weekendagenda. Doe hier inspiratie op en maak een onvergetelijke daguitstap met de kids.

Leerrijk en plezant

Een geslaagde daguitstap voor de hele familie is zowel leerrijk als ontspannend, én geeft je energieke kroost de kans om zich helemaal uit te leven. Een plek waar al deze elementen samenkomen, is het openluchtmuseum Bokrijk in Genk. Op het 550 hectare grote domein kom je op een leuke manier alles te weten over het leven van vroeger. Er is een grote buitenspeeltuin, een prachtige plantentuin en een natuur- en recreatiegebied. Voor ieder wat wils! In Bokrijk is er sowieso meer dan genoeg te doen voor een goed gevulde dag, zowel voor ‘bompa’ als voor ‘de kids’.

Nog zo’n leuke plek om actief en creatief bij te leren is het wetenschapspark Explorado in Oostende. Hier kunnen kinderen tussen vijf en veertien jaar op een speelse manier wetenschappelijke verbanden ontdekken.

Leuke daguitstappen voor jong en oud

Citytrippen

uit met kids

Ook de stad kan een uitstekende bestemming zijn voor de hele familie. Combineer een leerrijke activiteit, zoals een bezoek aan het Stripmuseum of het ‘Dinomuseum’ in Brussel, met een wandeling in de historische binnenstad. Wedden dan je kinderen het leuk vinden? Maak er geen shopping-uitje van, maar wandel eens langs Manneken Pis en de Grote Markt. Een lekker hapje tussendoor zullen je kinderen zeker op prijs stellen: Brusselse wafel, iemand?

Inspiratie voor de hele familie

Voor culturele evenementen bestaat het platform UiTinVlaanderen.be, waar je een nagenoeg volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor heel Vlaanderen en Brussel vindt. Ook kind- en familievriendelijke activiteiten worden vermeld op die website. Voor wie specifiek op zoek is naar leuke activiteiten voor kinderen, is er UiTmetVlieg.be. Je kent ‘Vlieg’ nog niet? Vlieg geeft tips voor het hele gezin en organiseert zelf ook activiteiten. Zo kunnen je kinderen in de zomer op honderden plekken in het land op zoek naar ‘de schat van Vlieg’.