Travel Belgium

Leuke wintersport gadgets voor een geslaagde skivakantie

Of je nu vertrekt op een skivakantie van twee weken of op short ski, ieder moment is goed om indruk te maken op je vrienden of familie. Met deze wintersport gadgets en apps kan je ski- of snowboardvakantie veiliger worden, maar laten we vooral focussen op fun en adrenaline!

wintersport app gadgetSki apps: GPS tracker – toon je favoriete slopes op Facebook

Gewoon een foto van de après-ski is niet meer voldoende om op Facebook te posten. Daarom kan je ski apps gebruiken die je locatie bijhouden en nog veel belangrijker: de route die je hebt afgelegd. Deze route kan je dan delen op Facebook, samen met je maximale snelheid en zelfs de skiliften die je hebt gebruikt.

Er zijn talloze ski applicaties te vinden op de Android Play Store en de App Store. Een gratis versie waar we al goede dingen over hebben gehoord is Ski Pursuit (AndroidiPhone) die naast skiën en snowboarden ook gebruikt kan worden voor lopen en fietsen.

Off-piste skiën? Allianz Assistance wintersportverzekering!

Natuurlijk dient een GPS tracker niet enkel om op te scheppen op Facebook. Je kan ze ook gebruiken voor extra veiligheid tijdens je skivakantie. Zeker voor off-piste skiën of snowboarden  (wat ten sterkste wordt afgeraden!) is een GPS tracker onontbeerlijk.

Naast een GPS tracker is ook een wintersport reisverzekering niet te vergeten bij het skiën of snowboarden. Let wel op dat de meeste reisverzekeringen off-piste skiën niet dekken! Bij Allianz Assistance kan je wel voor off-piste een wintersport reisverzekering afsluiten… Maar onthoud dat dit ten sterkste wordt afgeraden dit wintersportseizoen!

Oakley Airwave – hoogtechnologische skibril

Je hebt misschien al gehoord van Google Glass? Dit technologisch hoogstandje van Google staat je toe alles wat je ziet te filmen en er ook extra informatie bij te tonen zoals berichten op sociale media. Op een gelijkaardige manier werkt de skibril van Oakley, de Airwave. Deze skibril toont hoe snel je gaat, welke afstand je hebt afgelegd en je kan zelfs volgen waar je vrienden zitten en met hen chatten via de bril.

Helaas is de skibril nog aan de dure kant en moeilijk verkrijgbaar in België… Maar de technologie staat niet stil, dus verwacht je binnen enkele jaren maar aan dit type van smart goggles!