Luxe skivakantie: dit zijn de meest mondaine skioorden

Hou je van een flinke portie luxe? Vind je dat een skivakantie meer moet inhouden dan veel kilometers skiën? En hoef je niet op een euro meer of minder te kijken? Boek dan eens een luxe wintervakantie, en laat je hemels in de watten leggen – op en naast de piste.Luxe skivakantie

Luxe skivakantie: de musts

Een luxueuze skivakantie begint bij een vijfsterrenaccommodatie. Chique hotels verwennen je met ruime, weelderig ingerichte kamers, topgastronomie en wellnessfaciliteiten. Maar luxe schuilt ook in kleine dingen zoals uitgebreide roomservice, stallingen voor ski’s, voorverwarmde skischoenen, kinderopvang, noem maar op. Liever intiem? Boek dan eens een ‘chalet de luxe’: je eigen houten paleis vlak bij de piste, voorzien van alle comfort en zelfs catering.

Luxe wintervakantie: de grote namen

Er zijn talloze bekende plekken om een luxueuze skivakantie door te brengen. Velen daarvan bevinden zich in Zwitserland, zoals het pittoreske Zermatt, het glamoureuze St. Moritz en het trendy Verbier. Ook in Frankrijk komen luxebeesten aan hun trekken, in mondaine skioorden zoals Courchevel en Val d’Isère.

Luxe skivakantie in Oostenrijk

Oostenrijk moet niet onderdoen voor Zwitserland en Frankrijk. Ziehier drie topadressen in vakantieland Oostenrijk:

  1. 1.       Lech

Luxe skivakantieWie zijn luxe wintervakantie in Lech doorbrengt, loopt misschien de Oranjes tegen het lijf. De Nederlandse koninklijke familie brengt hier traditiegetrouw haar skivakantie door. Gelijk hebben ze! Lech trakteert je op uitstekende en gevarieerde pistes, puike liftvoorzieningen, sneeuwzekerheid, en veel faciliteiten voor kinderen. En ook beroemde skischolen, prachtige vijfsterrenhotels en een adembenemend zicht op de legendarische Arlberg.

  1. 2.       Kitzbühel

In het prestigieuze Kitzbühel loop je regelmatig beroemdheden tegen het lijf. Het sfeervolle skigebied ademt traditie uit, en is bekend van de Hahnenkamm-wedstrijden. Er zijn talloze chique boetieks en restaurants om je vakantiegeld te spenderen. Ook de bruisende après-ski en het nachtleven zijn befaamd. Het skigebied zelf is groot, gevarieerd en gemoderniseerd – alle ingrediënten voor een luxe wintervakantie.

  1. 3.       Ischgl

In Ischgl spot je de ene luxewagen na de andere. Het is hier al Porsches en Lamborghini’s wat de klok slaat. In de winkelstraten maken dure boetieks grote sier, en het après-skileven is er even trendy als gezellig. Voor wie toch liever op de latten staat, is er meer dan 230 kilometer piste en sneeuwgarantie van november tot mei.

Klaar voor je vertrek? Hou het veilig onderweg!