Travel Belgium

Meevaren met een vrachtschip, een unieke manier van reizen

Heb je veel tijd en ben je op zoek naar een unieke manier van reizen? Dan is meevaren met een vrachtschip ideaal. Je proeft van het leven op zee, geniet van de rust en bereikt relatief goedkoop je bestemming. Twijfel je nog? We geven je alvast wat meer informatie, zodat je weet wat meevaren met een containerschip precies inhoudt.

Geniet van pure rust midden in de oceaan

Een vliegtuig nemen is natuurlijk de snelste manier om op je bestemming te geraken. Maar soms wil je eens de tijd nemen om traag te reizen en echt stil te staan bij de afstanden die je aflegt. Op een vrachtschip geniet je van de rust en is er veel tijd om te mediteren. Bovendien zijn er meestal niet meer dan tien passagiers aan boord, de bemanning niet meegerekend. Tijdens een lange reis voel je hoe het klimaat verandert, zodat je veel bewuster reist.

Per containerschip naar overal ter wereld

Wie graag per boot naar de andere kant van de wereld reist, kan natuurlijk ook een cruise boeken. Dit is echter commercieel en druk. Voor wie de rust wil opzoeken is meevaren met een vrachtschip misschien wel een alternatief. Steeds meer rederijen bieden deze optie aan, zoals bijvoorbeeld de Bank Line, Grimaldi Lines, Rickmers ,…  Zij varen naar alle uithoeken van de wereld: van korte tripjes naar Scandinavië of Zuid-Europa tot exotische bestemmingen zoals Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, de Caraïben, het Verre Oosten en Australië. Maar verlies de nodige reisvaccinaties niet uit het oog, als je er op uit trekt naar exotische bestemmingen!

Meevaren met een vrachtschip: wat mag je verwachten

Meevaren met een containerschip is een stuk goedkoper dan met een cruiseschip. Daar staat wel tegenover dat de voorzieningen allesbehalve uitgebreid zijn. Als toerist op een vrachtschip krijg je normaal gezien de mooiste en ruimste kajuit. Eten doe je samen met de bemanning in een eetzaal. Drie keer per dag krijg je een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Daarnaast mag je ook gebruikmaken van alle aanwezige faciliteiten voor de bemanning, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte of ligstoelen op het dek. Met wat geluk mag je van de kapitein ook op de brug en in de machinekamer komen. Meevaren met een containerschip doe je dus niet om de luxe, maar om de authentieke ervaring, de rust en het trage reizen.

Hoe kan ik meevaren met een containerschip?

Zin om mee te varen met een vrachtschip? Zoek dan online op “cargo ship cruises”. Zo vind je een heleboel rederijen waar je deze trips kan boeken. Ook sommige reisbureaus doen dit voor jou. Omdat vrachtschepen volgens vooraf geplande lijnroutes varen, kan je de reis ruim van tevoren boeken. Hou er wel rekening mee dat de route en het tijdschema nog kunnen wijzigen in functie van de vracht. Soms zal het nodig zijn om langer aan te meren om containers te laden en te lossen, of moet er een extra haven aangedaan worden. Je flexibel opstellen is dus de boodschap! Kinderen jonger dan 6 jaar mogen op de meeste schepen niet meereizen en vrachtschepen zijn niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Reizen per vrachtschip: vergeet je reisverzekering niet

De meeste mensen boeken een enkele reis met een vrachtschip en reizen dan met andere transportmiddelen verder om uiteindelijk met het vliegtuig naar huis terug te keren. Hoe je ook reist, vergeet zeker niet om een reisverzekering af te sluiten. Voor wie lang reist, is een doorlopende reisverzekering aan te raden.