Met de boot naar Engeland: 3 redenen om auto en ferry te combineren

Met de komst van de Kanaaltunnel en de Eurostar-treinen zag het er even slecht uit voor de ferryoversteken tussen Calais en Dover. Een onderwaterritje met de trein duurt namelijk niet meer dan 35 minuten – minder dan de helft van de oversteek met de boot. Maar in praktijk blijven de ferrymaatschappijen het goed doen. En dat is niet gek: met de auto en de boot is je reis simpelweg leuker en comfortabeler.

Je reis start aan de kade

Op reis met de boot naar EngelandRij met de auto een van de ferry’s binnen aan de kade van Calais, en het vakantiegevoel overspoelt je meteen. Je parkeert je auto in de buik van de reusachtige veerboot en laat het komende uur alle zorgen los. Ga shoppen, geniet van een drankje op het dek of proef alvast van de Engelse culinaire klassiekers. Alsof je even op minicruise bent. En tuur je regelmatig eens in de verte, in de richting van Engeland? Dan zie je de witte rotsen van Dover langzaam opdoemen: een echt natuurspektakel.

Comfortabel met je eigen auto

Aangekomen in Dover, Newcastle of Hull? Dan stap je ontspannen terug in je eigen auto en rijd je het Engelse landschap in (opgelet: links rijden!). Geen gedoe met huurauto’s of het openbaar vervoer. Niet sleuren met bagage van de ene trein naar de volgende bus. Gewoon op pad met je vertrouwde auto. Denk je wel aan je reisverzekering? Dan kan je vakantie niet meer stuk.

Malse prijsjes

Boot naar Engeland

Nog een voordeel van de oversteek met auto en ferry? Dat zijn de prijzen. Je reist veel voordeliger met de boot dan met de trein – om nog maar te zwijgen over het vliegtuig. En omdat de verschillende ferrymaatschappijen elk een uitgebreide dienstregeling aanbieden, kies je precies het moment uit waarop jij wil reizen. Zonder rekening te houden met piek- of daluren. Ben je een impulsieve reiziger? Dan boek je vandaag en maak je morgen de overtocht tegen een betaalbaar tarief. Flexibiliteit troef.