Een mobilhome huren? Tips voor een geslaagde rit naar de zon

Het grote voordeel van een mobilhome huren, is de vrijheid die deze manier van reizen je biedt. Je bent niet gebonden aan plaats en tijd, zoals in een hotel. Toch is een mobilhome huren geen sinecure – tenminste, als je er geen ervaring mee hebt. Daarom: enkele tips voor een geslaagde rit naar de zon. Want dat is nóg zo’n voordeel: met de mobilhome rijd je gewoon verder wanneer het regent, net zolang tot de zon weer schijnt!

Welk type mobilhome huren?

Kies de juiste mobilhome uit voor jouw reiswensen. Reis je met z’n tweetjes of gaan de vier kinderen mee? Trek je de bergen in of rijd je voornamelijk over vlakke wegen? Welke graad van comfort verwacht je van een mobilhome, en hoe ruim wil je zitten? Het zijn allemaal vragen die je jezelf vooraf moet stellen, om zo een duidelijk beeld van jouw ideale mobilhome te krijgen. De meest voorkomende mobilhometypes zijn:

  • Mobilhome met alkoof.

Dit type heeft een voorbouw boven de cabine, waarin een bed is verwerkt waar je via een trapladdertje naartoe klimt.

  • Half-integrale mobilhome.

Een type zonder alkoof, maar met een bed achteraan in verwerkt en vaak ook nog een verstelbaar bed boven de baggageruimte. Biedt meestal plaats voor vier personen.

  • Integrale mobilhome.

Dit type is het meest luxueus en ziet er gestroomlijnd uit, zoals een bus. Ook hier is er geen alkoof aanwezig en zijn de zithoek en bedden in de benedenruimte verwerkt.

mobilhome huren tips

Tips voor een zorgeloze trip met je gehuurde mobilhome

mobilhome hurenEen mobilhome huren brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld zelf aansprakelijk voor verkeersongevallen. Je sluit het best ook een annulatieverzekering af. Daarnaast moet je je mobilhome uiteraard schoon houden tijdens het reizen. Om een grote eindschoonmaak te vermijden, kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Ga regelmatig met een vochtige dweil door de leefruimte van je mobilhome, zodat stof en vuilresten zich niet ophopen.
  • Neem om dezelfde reden af en toe ook een handborstel en stofblik ter hand. En voorzie pantoffels om binnen in de mobilhome te dragen.
  • In de meeste buitenlandse supermarkten zijn herbruikbare zakken ingeburgerd, dus moet je zelf voor een voorraadje plastic vuilniszakjes zorgen.
  • Maak zo vaak je kan gebruik van openbare toiletten of toiletten in restaurants. Zo hoef je het chemisch toilet in je mobilhome minder vaak te legen.

Uiteraard is afval achterlaten in de vrije natuur uit den boze. Met de mobilhome reizen is reizen met respect voor de natuur én je medereizigers op de baan. Vergeet trouwens niet om, helemaal in de traditie van de motorrijders, te zwaaien naar collega-mobilhomerijders.