fietsroutes lente

Mooie fietsroutes voor de lente

Frans

3 mooie fietsroutes voor de lente

De lente is het ideale moment om het land te verkennen met de fiets. Het zonnetje is al aanwezig, maar het is nog niet té warm. Erg aangenaam fietsweer dus! Als je dan ook nog eens kunt fietsen in een prachtige omgeving, is het leven helemaal compleet. Op deze drie mooie fietsroutes is dat zeker het geval.

De Antwerpse architectuurroute

Bij een fietsroute denk je misschien niet meteen aan een stad als Antwerpen, maar toch heeft Antwerpen een machtige fietsroute in de aanbieding. Je vertrekt vanop de Grote Markt en verkent van daaruit alle prachtige architectuur die de stad te bieden heeft: van Het Steen tot het MAS en het minder bekende Houtdok.

Hier vind je de routebeschrijving voor de Antwerpse architectuurroute.

De Midden-Limburgroute

Deze route is misschien wel een van de mooiste fietsroutes in Vlaanderen. En dat komt voornamelijk door het stukje aan knooppunt 91 waar je als het ware dwars door het water van De Wijers fietst. De route start in het idyllische Zonhoven van waaruit je verder fietst naar Bokrijk. Niet alleen is het een route die je doorheen de prachtige fauna en flora van Bokrijk loodst, je passeert ook de mooie abdij van Herkenrode.

Hier vind je de routebeschrijving voor de Midden-Limburgroute.

De Eddy Merckxroute

Ben je al een iets meer ervaren fietser? Dan is de Eddy Merckxroute ideaal voor jou. De route gaat van start in Ruien, waar Eddy Merckx zijn allerlaatste wedstrijd won. Vandaar verken je via de Kluisberg, de Broektestraat en de Paterberg – opgelet pittige heuvels! – het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Vergeet tussen het zwoegen door niet om je heen te kijken, want je passeert heel wat pittoreske plekjes in het Vlaamse land!

Hier vind je de routebeschrijving voor de Eddy Merckxroute.

Wat je zeker niet mag vergeten voor je een van deze mooie fietsroutes gaat verkennen? Een goeie fietsverzekering afsluiten!